Alle knuffelberen naar VUmc

Zieke en gewonde beren, knuffels en poppen kunnen vrijdag 17 januari 2014 terecht in het Teddy Bear HospitalVUmc voor een consult of een operatie.

Alle knuffelberen naar VUmc

Zo’n driehonderd kleuters uit de omgeving van VUmc gaan met hun zieke knuffel naar de dokter. Die gipst een poot, voert een operatie uit of geeft de beer een helende injectie.

Het Teddy Bear Hospital laat jonge kinderen kennismaken met het ziekenhuis, om zo de angst voor dokters en het ziek zijn weg te nemen. Voor de studenten geneeskunde is het een manier om hun communicatieve vaardigheden te trainen en ze leren omgaan met kinderen.

De kinderen kunnen met hun zieke knuffels terecht bij verschillende specialismen en afdelingen, waar ongeveer 40 ‘dokters’ klaar staan om de knuffels beter te maken. Zo kunnen zij langs bij de huisarts, maar kan er in de röntgenkamer ook een ‘echte’ röntgenfoto worden gemaakt om vervolgens het gebroken pootje in te laten gipsen in de gipskamer. De kinderen gaan naar huis met een mooie diploma als bewijs van deelname.

Het Teddy Bear Hospital wordt georganiseerd door IFMSA-VUmc, onderdeel van de internationale organisatie voor medische studenten IFMSA-NL.

Plaats een reactie