Aliens winnen 20e European Sand Sculptures Festival in Noordwijk

Het Nederlandse team is de winnaar van het European Sand Sculptures Festival 2010 in Noordwijk. De dames Hanneke Supply en Ludo Roders ontvingen vrijdag uit handen van Burgemeester Harry Groen de eerste prijs voor hun sculptuur ‘Aliens & Toy Story’. Op nummer twee eindigde het sculptuur ‘Het onstaan van het helaal’ en de derde prijs ging naar ‘Wall-E’.

De prijsuitreiking vond plaats te midden van de zandsculpturen op de Koningin Wilhelmina Boulevard. De carvers trotseerden weer en wind afgelopen week, maar zijn er toch in geslaagd om de fraaiste Space Sculptures tot leven te brengen. Op vrijdag 27 augustus mochten de carvers tot uiterlijk 15.00 uur doorwerken. Hierna deed een vakkundige jury een uitvoerige ronde langs de zandsculpturen. Gelet werd op originaliteit, moeilijkheidsgraad en compositie. ‘Aliens & Toy Story’ stak met name qua originaliteit boven de andere sculpturen uit. Naast de drie prijzen bepalen de carvers zelf ook ieder jaar een prijs: de zogenaamde ‘Carvers Choice Award’. Gezien het slechte weer wat getrotseerd is, werd unaniem besloten dat deze award dit jaar naar alle carvers gaat.

De jury wordt geïnformeerd ( Foto Els Bax )

Openingsweekend druk bezocht
Na de prijsuitreiking op vrijdag volgde het openingsweekend op zaterdag 28 en zondag 29 augustus. Ondanks het Nederlandse weer werden de sculpturen druk bezocht. Kinderen konden het hele weekend meedoen aan allerlei activiteiten op de boulevard waaronder het zelf carven van een zandsculptuur of het testen van hun zenuwen in de astronautentrainer. De sculpturen blijven nog t/m 3 oktober op de Noordwijkse boulevard staan.

Publieksprijs
Ook dit jaar wordt er een publieksprijs uitgegeven. Via sms kunnen mensen aangeven welke sculptuur de publieksprijs verdient. Mensen die hun stem uitbrengen maken tevens kans op mooie prijzen. De publieksprijs wordt op vrijdag 8 oktober uitgereikt.

Plaats een reactie