Albert Heijn en KNVB partners in AH Schoolvoetbal

0
1226

Albert Heijn en de KNVB gaan vanaf 1 juli 2012 een vierjarige samenwerking aan op het gebied van Schoolvoetbal en Oranje. Op zijn oude basisschool De Fontein in Kampen werd dit nieuws woensdag 25 april 2012 door oud-international Jaap Stam bekend gemaakt.

Oud-international Jaap Stam bracht een bezoek aan zijn oude basisschool en schoof samen met de KNVB en Albert Heijn aan voor een gezonde lunch met kinderen uit groep 7 en 8.

Met Schoolvoetbal omarmt Albert Heijn een van de oudste sportcompetities van Nederland en breidt de supermarkt haar aandacht voor gezonde voeding uit met beweging.

Volgens Cees van Vliet, algemeen directeur Albert Heijn, sluit deze stap naadloos aan bij haar doelstellingen. “Albert Heijn wil de persoonlijke supermarkt zijn die midden in de samenleving staat en waar iedereen zich thuis voelt. Naast het stimuleren van ‘gezond eten’, wat we al jaren doen via bijvoorbeeld het schoolprogramma ‘ik eet het beter’, willen we ook onze verantwoordelijkheid nemen op het gebied van ‘gezond bewegen’. Om deze reden zijn we een samenwerking aangegaan met de KNVB, waarin we naast Oranje het 106-jaar oude Schoolvoetbal adopteren en gezamenlijk verder ontwikkelen.”

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur KNVB, is bijzonder tevreden met deze nieuwe strategische partner. “De samenwerking met Albert Heijn stelt ons in staat om constructief te bouwen aan één van onze maatschappelijke doelen: meer basisscholen mee te laten doen met het schoolvoetbal. De lokale aanwezigheid van Albert Heijn in veel buurten werkt in dit geval versterkend. Kinderen kunnen zo op een leuke en vooral laagdrempelige manier kennismaken met het voetbal. Bewegen en plezier beleven, daar gaat het immers om.”

Naast Schoolvoetbal heeft de samenwerking tussen de KNVB en Albert Heijn ook betrekking op het Nederlands Elftal en de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Dit laatste evenement staat vanaf komend seizoen in het teken van AH Schoolvoetbal.

Over schoolvoetbal
Enkele miljoenen leerlingen zijn door de jaren heen actief geweest in het KNVB Schoolvoetbal, dat de voetbalbond sinds 1906 organiseert. Jaarlijks doen zo’n 140.000 leerlingen van groep 7 en 8 mee. Zij vertegenwoordigen ruim 1.400 scholen, bijna een vijfde van alle basisscholen in ons land. In juni komen de beste schoolteams uit de zes districten naar Zeist voor de landelijke finales KNVB Schoolvoetbal. Dit is steevast een enorm spektakel met veel supporters, spandoeken, muziek en bekende (oud-)voetballers en trainers. Het schoolvoetbal past uitstekend bij het KNVB-beleid om meer kinderen in beweging te brengen. Leerlingen van het basisonderwijs maken op deze manier kennis met de voetbalsport, waarna sommige kinderen zo enthousiast raken dat ze zich als lid aanmelden bij een voetbalvereniging.