Al meer dan 100 teams ingeschreven voor Derde Landelijke Zorgmarathon

Meer dan 100 teams uit zorginstellingen uit geheel Nederland hebben zich al ingeschreven voor deelname aan de derde landelijke SDB Zorgmarathon. Met nog anderhalve maand te gaan tot het evenement, is de door SDB Groep georganiseerde Zorgmarathon al een succes. Want het hoofddoel, om ‘medewerkers in de zorg in beweging te brengen’ is hiermee al behaald.

De SDB Zorgmarathon wordt gehouden op vrijdag 24 september 2010 op het Nationaal Sportcentrum Papendal. Teams van maximaal 10 medewerkers uit zorgorganisaties lopen dan gezamenlijk een marathon in estafettevorm.

Het honderdste team is van MEE Noordwest Nederland, dat dit jaar voor de tweede keer meedoet. De heer Erik van Zoonen, senior beleidsmedewerker bij MEE Noordwest Nederland, zegt: “De SDB Zorgmarathon is een leuke gelegenheid om medewerkers van andere zorginstellingen in een sportieve, ongedwongen sfeer te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Bovendien past deelname aan de zorgmarathon helemaal in ons beleid om een actieve levensstijl van het personeel te bevorderen.”

De Zorgmarathon wordt georganiseerd voor medewerkers van alle zorgorganisaties in Nederland met meer dan honderd medewerkers. Het niveau van de lopers is niet belangrijk; plezier in bewegen staat voorop. Dankzij deskundige begeleiding, loopclinics en speciale trainingsschema’s is iedere deelnemer in staat de gekozen afstand op verantwoorde wijze af te leggen.

Doelen
De SDB Zorgmarathon heeft drie doelen: vitaliteit in de zorg onder de aandacht brengen, deelnemers verantwoord laten lopen onder professionele begeleiding, en ondersteunen van het goede doel. Dit jaar is dat de stichting Fonds Gehandicaptensport.

Organisatie en initiatief
De landelijke Zorgmarathon is een initiatief van SDB Groep, leverancier van financiële en HR-oplossingen, opleidingen en interim management & advies voor de zorgsector en Wings Multiservices.

De SDB Zorgmarathon wordt gesteund door een aantal partners, waaronder de Atletiekunie, Skipr, Run2Day en Zilveren Kruis Achmea.
Tijdens het evenement zelf, op vrijdag 24 september, geven bekende oud-sporters als Gerard Nijboer en Arnold Vanderlyde workshops en verzorgt het Nederlands rolstoelbasketbal-team een clinic. Daarnaast zijn er tal van andere activiteiten waaraan lopers en supporters kunnen deelnemen.

Teams kunnen zich nog aanmelden op www.sdbzorgmarathon.nl.

Plaats een reactie