Al 3144 klussen voor NL DOET

Op 16 en 17 maart 2012 organiseert het Oranje Fonds voor de 8e keer NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van ons land. Maatschappelijke organisaties meldden tot nu toe ruim 3100 klussen aan. Dat is meer dan twee keer zo veel als vorig jaar rond dit tijdstip. Op www.nldoet.nl kunnen zij een financiële bijdrage bij het Oranje Fonds aanvragen tot 500 euro. Maandag 9 januari 2012 maakt het Fonds bekend dat de termijn voor aanvragen verlengd is tot en met 10 februari 2012.

Alle voorbereidingen voor NL DOET zijn in volle gang. Zuid-Holland loopt met 509 klussen voorop. Gelderland en Noord-Brabant volgen op de voet. Organisaties doen graag mee met NL DOET. Meedoen biedt hen veel kansen. Vrijwilligers kunnen klussen uitvoeren en activiteiten begeleiden waar men normaal niet aan toe komt, meer vrijwilligers leren de organisatie kennen en het is een gezellige dag uit voor alle aanwezigen. Het aantal klussen op www.nldoet.nl neemt elke dag met grote stappen toe. Zo zoekt Stichting Papegaaienhulp uit Haren vrijwilligers voor het aanleggen van een parkeerplaats bij de nieuwe locatie, geeft Dorpshuis De Stek samen met vrijwilligers de bestaande ruimten graag een nieuw kleurtje en vraagt Reddingsbrigade Uden hulp bij het schoonmaken en verven van de reddingsboten.

Vorig jaar staken ruim 250.000 vrijwilligers de handen uit de mouwen bij z’n 6000 klussen. Dit jaar hoopt het Oranje Fonds ruim voor ruim 10.000 organisaties NL DOET vrijwilligers te vinden. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NL DOET. “We zien het aantal klussen jaar na jaar stijgen. Daarvoor zetten zich steeds meer vrijwilligers in. Vrijwillige inzet is een belangrijke bouwsteen van onze samenleving, waarmee maatschappelijke organisaties heel erg geholpen zijn. Het Oranje Fonds zet deze inzet dan ook graat in de spotlights met een grote actie als NL DOET.”

Het Oranje Fonds is het grootste, nationale fonds op sociaal gebied en steunt organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in Nederland en in het Caribische deel van het Koninkrijk. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NL DOET geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden van het Oranje Fonds. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Plaats een reactie