Afrikaanse acrobaten in Wilhelmina Kinderziekenhuis

Clowns, buiksprekers en een groep Afrikaanse acrobaten treden op in het Wilhelmina Kinderziekenhuis (onderdeel van UMC Utrecht). Dat gebeurt op woensdag 15 december in het kader van een samenwerking tussen het ziekenhuis en Wintercircus Utrecht, een grote familieshow die van 17 december t/m 2 januari plaats vindt bij Jaarbeurs Utrecht. ,,We laten de kinderen een voorproefje zien van onze nieuwe voorstelling”, zegt circusdirecteur Louis Knie.

Louis Knie junior – paardendresseur

Wintercircus Utrecht vond in 2009 voor de eerste keer plaats en was met 20.000 bezoekers een groot succes. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. ,,Ook voor de tweede editie zijn acts uit alle delen van de wereld aangetrokken”, aldus Louis Knie. Een aantal van hen zal woensdag 15 december optreden voor de kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. ,,We wilden iets terug doen voor de gastvrijheid van de gemeente Utrecht”, verklaart Knie. ,,Daarom is de Stichting Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis dit jaar aan de show verbonden. Van elk verkocht ticket gaat twee euro naar dit goede doel.” De stichting zet zich in om het verblijf van kinderen in het ziekenhuis te veraangenamen. Daarnaast worden onderzoek- en zorgprojecten mogelijk gemaakt die niet uit het reguliere zorgbudget gefinancierd kunnen worden. ,,Dat is een nobel doel dat wij graag ondersteunen. We trakteren de kinderen daarnaast op een aantal hoogtepunten uit onze nieuwe productie.”

Internationale artiesten
Het Wilhelmina Kinderziekenhuis beschikt over een eigen theater. ,,Daar zullen onze artiesten acte de présence geven”, vertelt de circusman. Omdat het plafond in het theater te laag is, wordt tevens de hal tot circustent omgedoopt. ,,Onze Afrikaanse acrobaten zullen daar menselijke piramides bouwen en voor spektakel zorgen. Ze komen rechtstreeks uit Kenia naar Utrecht.” Het ziekenhuis is enthousiast over de komst van de artiesten. ,,Het optreden vormt een geweldige afleiding voor de kinderen”, zegt Claudia Vonk. Ze is manager fondsenwerving van het UMC Utrecht waarvan het Wilhelmina Kinderziekenhuis onderdeel is. ,,De circusmensen beloven een spectaculaire middag te verzorgen voor de kinderen, ouders, broertjes en zusjes. Ze zijn allemaal van harte welkom!”

Plaats een reactie