Africa, door de ogen van dieren

Afrika, een continent waar de grootsheid van de natuur van alle continenten misschien wel het meest tot zijn recht komt. Met in het noorden een woestijn zo groot als de Verenigde Staten, in het westen een regenwoud met de oppervlakte als India en in het zuiden de meest vruchtbare savanne van de wereld.

AFRICA Episode One: Kalahari

Vanaf de hoogste toppen van de aarde tot in de diepste jungles, tijdens de prachtige natuurserie Africa wordt je meegevoerd op een vijfdelige reis langs de meest fascinerende plekken in Afrika.

“There’s nowhere in the world where wildlife would put on a greater show”

Speciale camera’s vertonen nooit eerder gezien gedrag en zetten de dierenwereld op zijn kop. Je wordt deelgenoot gemaakt van liefkozende neushoorns en vechtende giraffen, en een figurant wordt een superheld door de heldhaftige wijze waarop de hagedis zijn vliegen vangt door over de rug van slapende leeuwen te paraderen.

AFRICA Episode One: Kalahari

De dieren van de gebieden in Afrika worden neergezet met zoveel gevoel voor sfeer en drama, dat het niet moeilijk kan zijn je in te leven in de zwaarte van de missie die de mestkever moet volbrengen in de brandende woestijn van de Sahara.

AFRICA Episode 5: Sahara

De veelbekeken voorgangers van deze prachtige natuurserie, Human Planet, Life en Earthflight, hebben het geitenwollen-sokkenimago van natuurfilms al lang geleden achter zich gelaten. Africa laat ook dit keer op een ongedwongen manier een weergaloze indruk achter over de pracht van de natuur.

De BBC natuur-serie is elke dinsdag te zien vanaf 12 februari 2013 om 20:30 door de EO op Nederland 1.

Auteur: Juliet van Es

AFRICA Episode 3: Congo

Plaats een reactie