Afrezza, snelwerkende insuline voor inhalatie

Sanofi en MannKind Corporation hebben maandag 11 augustus 2014 bekend gemaakt dat zij een wereldwijde exclusieve overeenkomst hebben gesloten voor de ontwikkeling en de introductie van Afrezza, inhalatiepoeder (humane insuline).

Afrezza
Afrezza is een nieuwe snelwerkende insuline voor inhalatie therapie voor volwassenen met type 1 en type 2 diabetes. De bedrijven zijn van plan om Afrezza te lanceren in de Verenigde Staten in het eerste kwartaal van 2015.

Sanofi Diabetes
“Afrezza is een verdere aanvulling op onze groeiende portfolio van geïntegreerde oplossingen voor diabetes”, aldus Pierre Koor, Sanofi Senior Vice President Diabetes Division. “Het is uniek gepositioneerd om patiënten met een andere insulinetherapie de mogelijkheid te bieden om hun diabetes te beheren, waarbij meerdere dagelijkse injecties niet nodig zijn.”

FDA goedkeuring
De Amerikaanse Food & Drug Administration (FDA) heeft op 27 juni 2014 Afrezza inhalatiepoeder goedgekeurd voor het verbeteren van glykemische controle bij volwassen patiënten met diabetes mellitus.

Geneesmiddelinformatie
Informatie over het gebruik van Afrezza vindt u op www.afrezza.com.

Meer informatie
– FQA: Inhaled Insulin Afrezza

Plaats een reactie