Afpelbare korst is nieuwe kaasrevolutie

Miljoenen kaasetende Nederlanders hoeven zich niet langer te ergeren aan het afsnijden van de kaaskorst. Dankzij een ingenieuze Nederlandse uitvinding kan de korst voortaan in een handomdraai worden afgepeld met de vingers. Een mesje of kaasschaaf komt er niet meer aan te pas. Nooit eerder kon een kaaskorst zo makkelijk, zo snel en zo veilig worden verwijderd.

Beschuitverpakkingen kennen sinds een kleine tien jaar de inkeepjes, voor kaas zijn er nu de Keepkantjes ®. Het resultaat van jarenlang en intensief ontwikkelen door Westland Kaasspecialiteiten. Deze nieuwe afpelbare kaaskorst is wereldwijd de enige in zijn soort. Onderzoek heeft uitgewezen dat 65 procent van de Nederlanders zich wel eens in de vingers heeft gesneden bij het verwijderen van de korst. Ruim de helft van alle kaaseters beschouwt de korst dan ook als onhandig en het afsnijden ervan als vervelend ritueel. “Altijd is echter gedacht dat het niet anders kon. Onze ambitie was om een einde te maken aan deze ergernis van miljoenen consumenten. Dat is nu gelukt”, zegt Westland-directeur Cor Lustig. Keepkantjes ® staan voor gemak. De kaas kan nu heel eenvoudig met de vingers, en dus zonder behulp van een mesje of kaasschaaf, van zijn korst worden ontdaan. Stukje voor stukje.

Uitvinding gepatenteerd
Het bedrijf heeft de uitvinding inmiddels gepatenteerd. De Keepkantjes ® komen in eerste instantie alleen op de kaasstukken van Maaslander. Het is overigens niet de eerste keer dat het familiebedrijf uit Huizen een kaasinnovatie van formaat presenteert. Eerder had Westland de primeur met de eerste plakjes kaas in de winkel en verpakking met hersluitbaar deksel. Ook de vinding dat Maaslander kaas net zo smeuïg en lekker is met minder zout een vinding van Westland, die tot op de dag van vandaag van toepassing is.

Meer informatie: Keepkantjes

Plaats een reactie