Afke de Jong benoemd tot Medisch Directeur bij Novo Nordisk

Afke de Jong is per 1 mei 2011 gestart als medisch directeur bij Novo Nordisk B.V. In deze functie is zij verantwoordelijk voor de afdelingen Clinical Research, Medical Affairs en Regulatory (CMR) in Nederland. De Jong is afkomstig van Actelion Pharmaceuticals, waar zij de laatste zeven jaar werkzaam was, meest recent als medical director Nederland. Als medisch directeur bij Novo Nordisk draagt De Jong actief bij aan het Changing Diabetes-programma. Dit programma heeft tot doel het leven van mensen met diabetes te verbeteren en de toekomst van diabetes te veranderen.

De afdelingen Clinical Research, Medical affairs en Regulatory leveren ieder een belangrijke bijdrage aan de missie van Novo Nordisk, die erop is gericht de opmars van diabetes een halt toe te roepen. Clinical Research is verantwoordelijk voor studies naar nieuwe geneesmiddelen, Medical Affairs voor medisch inhoudelijke ondersteuning van zowel de interne organisatie als externe partijen betrokken bij de zorg van mensen met diabetes en Regulatory is verantwoordelijk voor de registratie van geneesmiddelen en kwaliteitscontrole. De afdelingen tellen gezamenlijk 28 medewerkers.

Als medisch directeur gaat De Jong zich met name richten op de bijdrage van de medische afdeling aan de overkoepelende strategische doelstellingen op langere termijn in het licht van ‘Changing Diabetes’.

De Jong heeft eerder enkele jaren bij Novo Nordisk gewerkt en is daardoor zeer vertrouwd met de filosofie en de werkwijze van de organisatie. “Door mijn achtergrond als arts vind ik het belangrijk om bij een organisatie te werken die naast het ontwikkelen van innovatieve medicatie ook veel aandacht schenkt aan aspecten als educatie, voorlichting en onderzoek naar het juiste gebruik en de optimale inzet van medicatie, door zowel artsen als mensen met diabetes. Ik ben heel blij dat ik vanuit mijn functie als medisch directeur kan bijdragen aan de enorme inspanningen die Novo Nordisk ook op dit gebied verricht.”

Ervaring
Voor haar benoeming tot medisch directeur bij Novo Nordisk was De Jong gedurende een periode van zeven jaar in verschillende functies werkzaam bij Actelion Pharmaceuticals, onder andere als medical director voor het Amerikaanse filiaal en de laatste jaren als sr. medical manager en medical director van het Nederlandse filiaal. Van 2002 tot 2004 werkte zij als medical advisor bij Novo Nordisk B.V. De Jong heeft geneeskunde en medische biologie gestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en heeft tijdens haar studie onderzoek gedaan in het laboratorium van het VU Medisch Centrum en van de University of California San Francisco.

Plaats een reactie