Advies over uiterlijke verzorging bij kanker

0
754

De Stichting ‘Look Good… Feel Better’ geeft op een positieve wijze praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker. In samenwerking met Medisch Spectrum Twente (MST) organiseert zij dit jaar drie workshops in het ziekenhuis.

Op vrijwillige basis voorzien visagisten, schoonheidsspecialisten en haarwerkers, patiënten tijdens een twee uur durende workshop van professionele adviezen over huid- en haarverzorging. Dit alles vindt plaats in een ontspannen sfeer. De tweede workshop van dit jaar vindt plaats aanstaande donderdagmorgen 22 september 2011 tussen 10.00 en 12.00 uur in ziekenhuislocatie Oldenzaal.

In Nederland is de stichting Look Good… Feel Better inmiddels in 51 ziekenhuizen actief en organiseert zij per ziekenhuis vier tot zes workshops per jaar. Per workshop kunnen twaalf patiënten (kostenloos) deelnemen. MST heeft twee jaar op de wachtlijst gestaan, maar sinds mei van dit jaar ziet de stichting mogelijkheden om workshops in ons ziekenhuis te organiseren. Hiermee zijn we het eerste ziekenhuis in de regio. De dichtstbijzijnde ziekenhuizen in de omgeving zijn Hardenberg, Zutphen, Deventer en Nijmegen.

De deelnemers aan de eerste workshop waren dolenthousiast. Een van de deelnemers verwoordde het als volgt: ‘Ik behoorde tot de ‘gelukkigen’die de eerste workshop in Oldenzaal mocht bijwonen. Wat een leuke ochtend! Complimenten aan de dames die hun tijd pro-deo aan ons besteden. Zij waren zo enthousiast en vol goede wil om ons met een goed gevoel naar huis te laten gaan. Vele, vele tips hebben we gekregen en dan nog de tas met alle goodies. Geweldig! Aan allen hartelijk dank.’