Admiraal De Ruyter Ziekenhuis in AD Top 100 op 79 ste plaats

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) heeft dit jaar in de AD top 100 een positie op nummer 79. Vergelijking met vorig jaar is lastig omdat deels andere zaken worden gemeten. Maar waar het ADRZ achterblijft zal het ziekenhuis streven naar meer aandacht en een verbeterde prestatie. Een aantal ADRZ scores worden hieronder kort toegelicht.

De score op doorligwonden is voor het ADRZ 5,05 %. Dat is 0,05 % boven de landelijke norm. In voorgaande jaren was dit lager. Maar deze 0,05% kost het ADRZ 3 punten.

Voor delier (verwardheid) kent het ADRZ een protocol dat is ingevoerd op de voor dit onderwerp belangrijkste afdelingen: de Acute Opname Afdeling en de afdeling Geriatrie. Dit protocol zal ook op andere afdelingen toegepast gaan worden.

In 2010 ontving 90% van de patiënten met een beroerte trombolyse binnen 2 uur. Het percentage dat binnen 1 uur trombolyse kreeg was 34%. Per 1 januari ontvangt het ADRZ alle CVA-patiënten op de stroke-unit in Goes. De hier verleende zorg is in juni 2011 als eerste in Nederland gecertificeerd omdat ze voldoet aan de eisen van de Helsingborg Declaration.

Als gevolg van de fusie is het aantal risicovolle buikoperaties gestegen. Ervaren, gecertificeerde vaatchirurgen voldoen aan de minimale norm van 15 operaties per jaar. Operaties waarbij de alvleesklier moet worden verwijderd, verwijst het ADRZ door.

Het ADRZ beschikt over de patiëntkeurmerken voor darmkanker en lymfen/bloedkanker en ontving eerder deze maand het roze lintje voor goede borstkankerzorg. Waar het de patiënttevredenheid betreft, heeft het ADRZ een vergelijkbare score met de nummer 1 van de lijst.

Eerder kregen de afzonderlijke ziekenhuislocaties elk een eigen score. In 2009 had Goes een positie op 60 en Vlissingen een positie op 98. Een jaar later handhaafde Goes een 60ste plaats en steeg Vlissingen naar 75. De laatste editie van de AD Top 100 baseert zich op 2010; het eerste jaar van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis. Het ADRZ staat dus niet langer met twee maar met één notering in de ranglijst.

Plaats een reactie