Adempolitie wijst collega op slechte adem

Een stinkende adem… Het is voor Nederlanders, na zweetlucht, dé grootste afknapper. Ondanks dat iedereen er wel eens last van kan hebben, heerst er nog altijd een taboe op slechte adem. Iemand anders er rechtstreeks op aanspreken durft namelijk bijna niemand, zeker niet als het om een onbekende gaat. Waar een slechte adem echt vandaan komt, weten maar weinig mensen.

Consumenten kunnen heel eenvoudig hun nieuwe date, vriend(in), collega of baas een (anonieme) hint geven door het sturen van een E-card

Kien Onderzoek vroeg ruim 1.000 Nederlanders in opdracht van CB12 naar de meest voorkomende oorzaak. Wat blijkt is dat nog geen 20% weet dat het met name stinkende zwavelgassen zijn die zorgen dat je uit je mond ruikt.

Ten onrechte wordt vaak gedacht dat slechte adem vooral wordt veroorzaakt door het eten van kruidig voedsel, maagproblemen en/of koffie drinken. Echter het probleem ligt voor 90% van de gevallen in de mond; bacteriën die stinkende zwavelgassen produceren. Iedereen heeft deze bacteriën, want ze zijn nodig voor het schoon en gezond houden van de mond.

Vooral last van collega
Vier van de tien Nederlanders van 16 jaar en ouder komen in ieder geval één keer per week mensen tegen in hun omgeving die een slechte adem hebben. Vooral mannen en werkenden geven aan wekelijks last te hebben van mensen met een slechte adem. Maar collega’s daadwerkelijk aanspreken op hun adem durft maar 45% van de ondervraagden te doen. In het geval van een leidinggevende is het nog lager, namelijk 30%. Opvallend is dat vrouwen nog minder dan mannen collega’s durven aan te spreken. Een enkeling geeft aan het liever per e-mail te doen dan persoonlijk…

CB12
Kien Onderzoek voerde het onderzoek naar Nederlanders en slechte adem uit in opdracht van CB12.

Een nieuw mondverzorgingsmiddel in Nederland dat direct en 12 uur lang een slechte adem voorkomt en behandelt.

Kauwgum, mintjes en andere ademverfrissers maskeren slechts tijdelijk een slechte adem. CB12, wat staat voor ‘Controlled Breath for 12 hours’, pakt slechte adem bij de bron aan. Het voorkomt de productie van zwavelgassen en gaat daarmee de onaangename geur tegen met behoud van de mondflora.

Adempolitie: geef nieuwe date en collega’s een anonieme hint…
Om het taboe rondom slechte adem te doorbreken wordt onze hoofdstad deze maand bezocht door de Adempolitie. In het uitgaansleven en in de ochtendspits op OV-stations in Amsterdam zal een team van stoere mannen en vrouwen mensen met een subtiele hint wijzen op hun adem.

Stuur een E-card
Vanaf nu kunnen ook consumenten heel eenvoudig hun nieuwe date, vriend(in), collega of baas een (anonieme) hint geven door een E-card of CB12-probeerverpakking te sturen via:www.adempolitie.nl.

Kien onderzoek heeft in opdracht van Meda Pharma B.V. een onderzoek uitgevoerd in november 2011 onder ruim 1.000 Nederlanders van 16 jaar en ouder.

1 gedachte over “Adempolitie wijst collega op slechte adem”

  1. Volgens mij zou hier ook een schone taak voor de tandarts kunnen liggen. Onafhankelijk expert van het mondgebied die een groot deel van de bevolking onder ogen en neus krijgt.

    Beantwoorden

Plaats een reactie