Ad Kloet neemt afscheid als lid van de Raad van Bestuur St. Antonius Ziekenhuis

0
735

Op 1 mei 2011 zal drs. A.G. (Ad) Kloet zijn werkzaamheden als lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis vanwege pensionering beëindigen. Ad Kloet is in maart 1997 begonnen als bestuurder, aanvankelijk als parttime (50%) interim directeur patiëntenzorg in het toenmalige Oudenrijn Ziekenhuis. Daarnaast was hij alsnog werkzaam als uroloog en lid van de Medische Staf van het Oudenrijn Ziekenhuis.

Later (juli 1998) werd hij directeur patiëntenzorg van het Mesos Medisch Centrum, ontstaan na de fusie tussen het Oudenrijn Ziekenhuis en het Overvecht Ziekenhuis. Hij bleef overigens tot begin 2001 ook nog werkzaam als uroloog. Per 2001 werd hij fulltime directeur patiëntenzorg van Mesos Medisch Centrum.

In 2002 werd Ad Kloet lid van de Raad van Bestuur van de AntoniusMesosGroep. Hij stond daarmee aan de wieg van de concernvorming tussen het St. Antonius Ziekenhuis en Mesos Medisch Centrum. Vanaf 1 januari 2008 is Ad Kloet lid van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Daarmee is hij tot dusverre het langstzittende lid van de Raad van Bestuur.

Ad Kloet heeft op innemende wijze leiding gegeven aan onze organisatie, waarbij hij in korte tijd mede vorm heeft gegeven aan twee fusies. Hij heeft zich daarnaast ook ingezet voor de nieuwbouw in Utrecht Leidsche Rijn en de samenwerking met de 1e lijn en de transmurale centra in de regio Utrecht en omgeving.

Ad Kloet kijkt met gepaste trots terug op deze lange periode: “Bijzonder was het fusieproces in eerste instantie tussen de ziekenhuizen Oudenrijn en Overvecht tot Mesos Medisch Centrum en later het fusieproces van Mesos met het St. Antonius. Ik ben trots dat deze fusieprocessen succesvol verlopen zijn en dat deze hebben geleid tot de uitstekende kwaliteit van zorg in het huidige St. Antonius Ziekenhuis Utrecht/Nieuwegein. Ook de uiteenlopende culturen van Mesos en Antonius zijn inmiddels goed op elkaar afgestemd; men heeft veel van elkaar geleerd. Ik waardeer de open relatie tussen de Raad van Bestuur en de Medische Staf in het bijzonder. Verder biedt de nieuwbouw in Utrecht Leidsche Rijn grote kansen voor het ziekenhuis in de regio Utrecht.”