Actie tegen voedselverspilling

Om consumenten te helpen minder voedsel te verspillen heeft het Voedingscentrum de actie ‘Hoezo50kilo’ opgezet. Onderdeel van deze actie is de ‘No Waste Challenge’.

Hiermee kunnen consumenten zelf kiezen welk voornemen ze maken om minder voedsel te verspillen. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) lanceert de No Waste Challenge op zaterdag 29 juni 2013 tijdens het evenement ‘Damn Food Waste’ in Amsterdam.

In de No Waste Challenge kunnen mensen een voornemen kiezen uit de thema’s kopen, koken en bewaren. Bijvoorbeeld: ‘Als ik boodschappen ga doen, dan gebruik ik een boodschappenlijstje’ of ‘Als ik ga koken, dan kijk ik eerst in mijn koelkast wat snel op moet’ of ‘Als ik eten bewaar, dan doe ik het in afsluitbare bakjes’. Het doel is om het voornemen tenminste een week vol te houden. Het idee is dat het voornemen een nieuwe gewoonte wordt. Het voornemen is vervolgens via social media te delen met vrienden.

Damn Food Waste
De No Waste Challenge wordt gelanceerd tijdens het evenement Damn Food Waste, dat plaatsvindt op 29 juni op het Museumplein in Amsterdam. Damn Food Waste is een initiatief van FoodGuerrilla (NCDO), Voedingscentrum, Wageningen UR, Youth Food Movement, Natuur en Milieu en Feeding the 5000/EU FUSIONS. Tijdens het evenement wordt voor 5000 mensen een gratis lunch bereid van vers voedsel dat om verschillende redenen niet op ons bord belandt. Het Voedingscentrum is aanwezig met een stand. Bezoekers die de No Waste Challenge willen invullen, kunnen dat daar doen.

Voedingscentrum, Hoezo50kilo

Hoezo50kilo
De actie Hoezo50kilo verwijst naar 50 kilo ‘goed’ voedsel dat gemiddeld per persoon per jaar verspild wordt. Het Voedingscentrum wil hier aandacht voor vragen en mensen helpen bij het verminderen van voedselverspilling. Op de website van het Voedingscentrum staan tips over hoe je minder eten verspilt en er zijn meer achtergronden te lezen. Naast de No Waste Challenge zijn er ook andere hulpmiddelen te vinden zoals de online Bewaarhulp, de Slim Koken app en de Bewaarwijzer.

Meer informatie
No Waste Challenge
https://www.facebook.com/Hoezo50kilo

Plaats een reactie