Actie Oogfonds en Landal GreenParks: Wie verdient een gratis vakantie?

Het Oogfonds organiseert in samenwerking met Landal GreenParks een speciale actie waarbij een vakantie kan worden gewonnen in de Visionvilla op Landal Landgoed ’t Loo. De Visionvilla is de eerste vakantiewoning die geschikt is voor gasten met een visuele beperking. Een voorwaarde van de actie is dan ook dat de opgegeven kandidaat iemand is met een visuele beperking.

Landal en het Oogfonds geven samen een gratis midweek of weekend voor zes personen in de Visionvilla weg. De prijs, die door Landal ter beschikking is gesteld, is bedoeld voor iemand met een visuele beperking en zijn of haar familie of vrienden. Bij de aanmelding moeten deelnemers aangeven waarom juist deze persoon in het zonnetje moet worden gezet en een vakantie in de Visionvilla verdient.

Aanmelden
Kandidaten kunnen van 8 augustus tot 1 oktober worden aangemeld via de website www.oogfonds.nl/landal. De meest aansprekende aanmeldingen komen van 9 oktober tot 14 november op de website van het Oogfonds te staan. De inzending die dan de meeste stemmen krijgt, wint de vakantie in de speciale bungalow voor zes personen.

Visionvilla
Landgoed ’t Loo ligt midden in de bossen en dicht bij het Veluwemeer. Sinds mei dit jaar beschikt het vakantiepark over een Visionvilla, een vakantiehuis helemaal ingericht voor mensen met een visuele beperking. De Visionvilla lijkt op het eerste gezicht weinig te verschillen van andere vakantiewoningen. Toch is voor mensen met een visuele beperking het verschil groot. Er zijn veel aanpassingen gemaakt; met name in en rond de bungalow, maar ook bij de receptie, de horeca en het zwembad.

Toegankelijk recreëren
Het Oogfonds juicht het initiatief van Landal, om een vakantiewoning speciaal voor blinden en slechtzienden in te richten, toe. Ingrid Kolkhuis Tanke-Prinsenberg, directeur van het Oogfonds: “Mensen visuele beperking stuiten dagelijks op hindernissen op het gebied van werk en vervoer, maar ook op het gebied van recreatie. We hopen dan ook dat andere aanbieders het goede voorbeeld van Landal zullen volgen, zodat recreatie voor iedereen toegankelijk wordt.”

Plaats een reactie