Acquisitie versterkt marktleiderschap Mediq in Denemarken

Mediq Danmark heeft met ingang van vandaag Opco A/S overgenomen, de op drie na grootste aanbieder van medische middelen voor huisartsen en specialisten in Denemarken. Deze acquisitie versterkt de leidende positie van Mediq in Denemarken en sluit aan bij de strategie van Mediq om de activiteiten van Direct & Institutioneel uit te breiden.

Opco biedt een breed assortiment medische producten voor huisartsen en specialisten. De productlijn omvat alle medische middelen die huisartsen en specialisten nodig hebben, van desinfecteermiddelen, wondverzorging en diagnoseapparatuur tot en met andere medische instrumenten en gerelateerde medische zorgproducten. Mediq Danmark was de tweede speler in deze markt, maar door de acquisitie wordt Mediq de grootste leverancier van medische middelen aan huisartsen en specialisten in Denemarken.

Opco heeft zes werknemers en behaalde in 2009 een omzet van € 3,2 miljoen. Onder Mediq zullen de bestaande activiteiten worden voortgezet.

Jesper Boysen, Groepsdirecteur Mediq Direct & Institutioneel: “We zijn blij met deze overeenkomst met Opco. Opco sluit perfect aan bij onze groeiambities. De acquisitie versterkt onze marktpositie voor leveringen aan huisartsen en specialisten in Denemarken en helpt ons om onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te zijn.”

Mediq Danmark is actief in het segment Direct & Institutioneel. Naast huisartsen en specialisten levert Mediq Danmark ook bijvoorbeeld aan ziekenhuizen, zorginstellingen en direct aan huis. Mediq Danmark heeft 155 werknemers en behaalde in 2009 een omzet van € 95 miljoen.

Plaats een reactie