Acht bijzondere kinderen nieuwe gezicht van Doe Een Wens

Acht bijzondere kinderen zijn het nieuwe gezicht van Doe Een Wens Stichting Nederland. Met dit gezicht wil Doe Een Wens de komende jaren nog beter laten zien waar zij voor staat en waarom zij het waard is gesteund te worden. De acht kinderen staan symbool voor het werk van Doe Een Wens: ervoor zorgen dat kinderen met een levensbedreigende ziekte door het vervullen van hun liefste wens de kracht krijgen om kind te zijn.

Langdurend effect
Dave, Jamie, Thomas, Jaleesa, Alexander, Chanelfa, Niek en Juliëtte hebben allemaal zelf ondervonden wat een levensbedreigende ziekte met je doet en wat het vervullen van je allerliefste wens dan betekent. Hun wensen variëren van racen in een monstertruck tot schitteren in Holiday on Ice en van astronaut zijn tot een eigen boek uitgeven. Stuk voor stuk allerliefste wensen die door Doe Een Wens werkelijkheid zijn geworden. Het maakt deze kinderen bewust van hun eigen kracht. De kinderen kregen weer perspectief. Dat blijkt in de praktijk een langdurend en positief effect te hebben.

Kinderen centraal
De nieuwe campagne is geheel kosteloos ontwikkeld door MENDO. “In de campagne hebben we de waarheid niet mooier gemaakt dan dat hij is. We hebben het hier over levensbedreigend zieke kinderen. Met leukemie, met CF, met kinderkanker, met Duchenne enzovoorts. Serieuze ziektes. Dat is confronterend, maar het is de realiteit en daar kan Doe Een Wens niets aan veranderen. Wat Doe Een Wens wel kan, is het kind bewust maken van zijn eigen kracht. Dat hebben we visueel willen maken door de ziekte door te strepen en de zelfgeschreven naam van het kind ervoor in de plaats te zetten. Daarmee zegt het kind in feite: ik ben niet in de eerste plaats een patiënt, maar een kind”, vertelt Roy Rietstap van MENDO.

Pure werkelijkheid
De nieuwe campagne van Doe Een Wens Stichting Nederland maakt vooral indruk door de indringende wijze waarop de kinderen zijn afgebeeld. Fotograaf Jaap Vliegenthart werkte belangeloos aan de productie mee en portretteerde de campagnekinderen in hun meest krachtige pose. “Ik heb zelf twee kinderen, dus ik kan me heel goed voorstellen hoe je leven op zijn kop gaat als ze een levensbedreigende ziekte krijgen. Daarom draag ik met heel mijn hart bij aan het allerbeste resultaat”, aldus de fotograaf.

Campagne geheel kosteloos tot stand gekomen
Doe Een Wens is er trots op te kunnen melden dat de campagne tot stand is gekomen door de belangeloze inzet van vele deskundige bedrijven. Er is geen geefgeld in de campagne gestoken. Dat is een belangrijk uitgangspunt. “We zijn er trots op dat mensen ons zien als een puur, betrouwbaar en eerlijk goed doel. Dat willen we graag zo houden”, vertelt Harmienke Kloeze, directeur van Doe Een Wens. “Het is voor ons dan ook heel belangrijk dat er geen geld van donateurs in de campagne is gestopt. We hebben zo veel bedrijven enthousiast kunnen maken om mee te werken dat deze campagne bijna helemaal kosteloos tot stand is gekomen. Het geld van donateurs kunnen we besteden aan onze doelstelling: het vervullen van de liefste wens van zoveel mogelijk kinderen met een levensbedreigende ziekte en ze zo de kracht geven om kind te zijn.”

Categorieën Niet gecategoriseerd Tags

Plaats een reactie