Achmea: Concentratie complexe zorg doorzetten

Achmea is blij dat de Nederlandse Vereniging van Heelkunde (NVvH) maandag 12 september 2011 voor de tweede keer dit jaar kwaliteitsnormen bekend maakt. “Als we de zorg in Nederland naar een hoger niveau willen brengen, is voortvarendheid een must”, aldus Roelof Konterman, voorzitter divisie Zorg & Gezondheid bij Achmea.

Maandag 12 september 2011 publiceerde de NVvH kwaliteitsnormen voor de behandeling van vaatziekten, overgewicht en kanker. De zorgverzekeraars van Achmea gaan deze – in navolging van de eerdere normen – monitoren, handhaven en zo nodig ziekenhuizen selectief contracteren per medio 2012. Konterman: “We gaan bekijken hoe we samen met de ziekenhuizen ervoor kunnen zorgen dat de zorg aan de normen voldoet en waar de zorg moet worden herschikt.”

“We steunen de normen van de beroepsgroep en zijn blij dat ze zelf aangeven dat de normen aangescherpt kunnen worden. We zijn ervan overtuigd dat dit met registratie van uitkomsten van zorg ook mogelijk is. We gaan hierover graag in gesprek met de beroepsgroep”.

Plaats een reactie