Aanpak overgewicht bij de jeugd

0
580

Overgewicht is een groeiend probleem bij de Nederlandse jeugd. Kinderen kampen op steeds jongere leeftijd met zwaarlijvigheid door slechte eetgewoonten en te weinig beweging. Ouders geven niet altijd het goede voorbeeld. Steden zijn niet meer veilig voor kinderen om te spelen. En ongezonde voeding is op elke hoek verkrijgbaar. Het schrikbeeld van ‘de dikke Amerikaan’ wordt in snel tempo ook de realiteit in Nederland. Bij het bestrijden van overgewicht is een grote rol weggelegd voor scholen en gemeenten. Maar wie doet nu wat? En hoe pak je het aan?

Het congres ‘Aanpak overgewicht bij de jeugd’ besteedt vooral aandacht aan praktische oplossingen voor úw organisatie. Maak kennis met landelijke initiatieven, leer van de ervaringen van andere gemeenten en scholen en krijg praktische tips hoe u met jongeren van 0 tot 18 jaar doeltreffend kunt communiceren. Uiteraard zijn betrokkenen uit sectoren als zorg, sport en voeding ook van harte welkom!

Datum: 18 mei 2011
Locatie: Corpus, Oegstgeest

Dagvoorzitter: drs. Clémence Ross (drecteur NISB), sprekers o.a. prof.dr. Jaap C. Seidell (VU Amsterdam), Dr. Frank, Jacco Eltingh, MTV Networks.

Meer info of inschrijven: www.ogzconferences.com