Aanmelding IGZ ZorgVeiligPrijs van start

De Inspectie voor de Gezondheidszorg reikt in 2012 voor de vierde keer de IGZ ZorgVeiligPrijs uit. Deze prijs gaat naar het beste initiatief op het gebied van patiënt- en cliëntveiligheid in de zorg. Zowel aanbieders van zorg, als medische producten of preventie komen in aanmerking. De IGZ hoopt dit jaar, naast initiatieven uit de cure, in het bijzonder ook op inzendingen uit de care sector.

SURPASS checklist AMC Amsterdam winnaar IGZ Zorgveiligprijs 2011

De prijs wordt uitgereikt op het jaarlijkse congres over Patiëntveiligheid, op donderdag 21 juni 2012 in Rotterdam. Vorig jaar won de SURPASS checklist van het Algemeen Medisch Centrum (AMC) Amsterdam. Volgens de jury was de checklist een schoolvoorbeeld van een goed opgezette, slimme en effectieve interventie om de patiëntveiligheid te vergroten, waarvan het effect duidelijk is aangetoond.

Heeft u of uw organisatie ook een uitstekende prestatie neergezet, met aantoonbare resultaten op het gebied van patiënt- of cliëntveiligheid, of kent u een initiatief dat voor de ZorgVeiligPrijs 2012 in aanmerking moet komen? Meldt dit initiatief dan nu aan via www.zorgveiligprijs.nl

De winnaar van de ZorgVeiligPrijs 2012 ontvangt naast de aandacht en de erkenning ook een kunstwerk en een certificaat. Bovendien wordt van alle genomineerden een filmpje gemaakt.

Hier enkele filmpjes van voorgaande jaren:
VMS Systeem Huisartsenpost HOV/CHPZOB (winnaar 2010)
Beslissingsondersteuning, Catharina Ziekenhuis Eindhoven (genomineerd 2011)
Medischegegevens.nl, Medisch Centrum Haaglanden (genomineerd 2011)
InfuusInZicht (eervolle vermelding 2010)

Plaats een reactie