Aangrijpende korte film over dementieIn Nederland zijn er op dit moment meer dan 270.00 mensen met een vorm van dementie. De verwachting is dat dit aantal de komende jaren gaat stijgen. Achter deze koude getallen gaan mensenlevens schuil. Levens verpakt in herinneringen die er nog zijn, die levend worden gehouden door vrienden, familie en geliefden.

Alzheimer Nederland

Bij Alzheimer Nederland draait alles om deze mensen. Mensen met dementie en hun dierbaren. Om de impact van dementie te laten zien heeft Alzheimer Nederland een korte film gemaakt. In slechts 80 seconden wordt de dagelijkse realiteit van deze ziekte echt voelbaar gemaakt. Aangrijpend en realistisch.

“Nieuwe herinneringen maken, ook al onthoudt je ze niet meer!”

Gea Broekema-Prochazka – directeur/bestuurder Alzheimer Nederland: “Het is belangrijk dat Nederland leert wat de ziekte is, en dat iedereen die ermee te maken heeft de juiste zorg en aandacht verdient. En dat Alzheimer Nederland zich daar dagelijks voor inzet. Men moet voelen dat dit nodig is. Alleen dan kunnen we om ondersteuning vragen. En die hebben we nodig”.

Belofte

“Met de film willen we aangeven dat wij er zijn voor iedereen die met dementie te maken heeft. Wij zijn er als er moet worden opgekomen voor betere zorg, wanneer er moet worden geïnvesteerd in wetenschappelijk onderzoek of wanneer Nederland dementiebewuster en –vriendelijker moet worden. Dat vergeten we nooit. Dat beloven we”.

Plaats een reactie