Aandeelhouders Delta moeten kiezen voor een schone toekomst

De aandeelhouders van energiebedrijf Delta treffen vandaag bij de ingang van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering een protestactie van milieuorganisaties en politieke partijen. De organisaties, verenigd in de coalitie SchoonGenoegVanKernenergie, vragen de aandeelhouders de plannen voor een nieuwe kerncentrale in Nederland te schrappen en te kiezen voor een schone toekomst.

Om ze hiertoe te verleiden maken vrijwilligers bij binnenkomst de autoruiten van de aandeelhouders schoon. Vervolgens moeten de aandeelhouders kiezen welk pad ze nemen naar de vergaderruimte; de weg van kernenergie of de weg van de schone energie.

Kernenergie is een onveilige, dure en vooral overbodige vorm van energieopwekking; een nieuwe kerncentrale is voor de Nederlandse energievoorziening onnodig. De centrale zadelt ons honderdduizenden jaren op met levensgevaarlijk kernafval en frustreert de overgang naar een schone energievoorziening. Bovendien wordt kernenergie steeds duurder door de steeds hogere veiligheidseisen, terwijl duurzame energie de komende jaren alleen maar goedkoper zal worden. Het is daarom onbegrijpelijk dat Delta nog wil investeren in zo’n toekomstloze energiebron.

Op 16 april 2011 organiseerde de coalitie een manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Hier kwamen tienduizend mensen op af. Het blijft mogelijk om de petitie te ondertekenen op de website www.schoongenoegvankernenergie.nl.

Plaats een reactie