Aanbevelingslijst Diabetes Hulpmiddelen 2009

Het FBA heeft het initiatief genomen een nieuwe Aanbevelingslijst Diabetes Hulpmiddelen samen te stellen. Het doel van de aanbevelingslijst is het ondersteunen van gestructureerde diabeteszorg in Amsterdam e.o. met als resultaat optimale zorg voor patiënten met Diabetes Mellitus. Op 15 december aanstaande verschijnt de nieuwe aanbevelingslijst.

Het FBA heeft met hulp van diabeteszorgverleners uit de 1e en 2e lijn die werkzaam zijn in Amsterdam en omgeving de Aanbevelingslijst Diabetes Hulpmiddelen samengesteld. In de aanbevelingslijst staan de belangrijkste kenmerken van de bloedglucosemeters, insulinepennen en prikpennen op een rij waardoor vergelijken en de juiste keuze bepalen vereenvoudigd wordt.

Tevens is er een keuzehulpmiddel ontwikkeld om de zorgverlener te ondersteunen bij het selecteren van het meest geschikte hulpmiddel.

Goede diabeteszorg betekent gestructureerde ketenzorg. Zorg die gebaseerd is op duidelijke afspraken tussen zorgverleners in de 1e en 2e lijn. Met behulp van de Diabetes Aanbevelingslijst kunnen die zorgverleners eenduidig adviseren over de benodigde hulpmiddelen.
Onze apothekers in de regio zijn daarbij onmisbaar als totaalleverancier en als partner in de ketenzorg.

Na het verschijnen van de aanbevelingslijst zal het FBA de lijst uitrollen in de regio Amsterdam en omgeving en voorlichting geven aan zorgverleners in de 1e en 2e lijn over het gebruik van de lijst.

In 2010 kan het FBA op verzoek ook voor andere regio’s in Nederland een Aanbevelingslijst Diabetes Hulpmiddelen samenstellen.

FBA
Belangenbehartiging, advisering en projectmanagement voor apothekers in de regio Amsterdam. Aangesloten bij de KNMP
Plantage Middenlaan 14, 1018 DD Amsterdam
telefoonnummer 020 624 30 79
emailadres bureau@fbadam.nl
www.fbadam.nl

Plaats een reactie