A.Vogeltuinenbrood, nieuw !

Vanaf 18 oktober te koop bij Bakkerij Schuld in Oldebroek: het A.Vogeltuinenbrood! Dit smaakvolle gezonde brood is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de A.Vogel tuinen en Bakkerij Schuld. Twee jaren aan onderzoeken, proefbaksels en studies zijn eraan voorafgegaan om het brood te perfectioneren. En het resultaat mag er zijn.

“Het beste geneesmiddel is een volwaardige voeding” is een bekende uitspraak van Alfred Vogel. Een uitgangspunt waar ook Bakkerij Schuld veel waarde aan hecht. Alleen pure ingrediënten van de beste kwaliteit maken onderdeel uit van zijn broden. Schuld maakt al vanaf 2008 gebruik van de A.Vogel tuinen voor het telen van graan en kruiden voor de producten in zijn bakkerij. Het idee om gezamenlijk een A.Vogeltuinenbrood te ontwikkelen was al snel geboren.

Natuurlijke ingrediënten uit de A.Vogel tuinen
Alleen de beste ingrediënten uit de natuur worden gebruikt voor het A.Vogeltuinenbrood. Het graan wordt op biologische wijze verbouwd in de A.Vogel tuinen. Ook de verschillende gezonde kruiden en planten waarmee Schuld het brood verrijkt zijn afkomstig uit de A.Vogel tuinen. Verder voegt de bakker het zuivere Veluwse water toe aan het brood. Omdat hij het kruidenzout van A.Vogel (Herbamare) gebruikt voor dit brood, kan de bakker het natriumgehalte in het brood verminderen. Toch smaakt het brood, zoals brood hoort te smaken. Het A.Vogeltuinenbrood is dus 100% puur natuur!

Een ambachtelijke bereiding
Alle natuurlijke ingrediënten worden op ambachtelijke wijze verwerkt tot een gezond brood. Na de oogst wordt het graan gemalen op echte stenen in een plaatselijke windmolen. Hierdoor blijven de voedzame en gezonde kiemen behouden. Voor het rijzen van het A.Vogeltuinenbrood gebruikt Schuld desem. Een proces voor het rijzen van brood dat al eeuwen gebruikt wordt. Desem zorgt in tegenstelling tot gist voor een betere opname van mineralen zoals calcium, magnesium en zink. Ook is het brood beter verteerbaar en blijft het langer smeuïg en vers door het desem! Deze ambachtelijke bereiding maakt het A.Vogeltuinenbrood extra gezond en geeft het een heerlijke, authentieke smaak.

Introductieweek van het A.Vogeltuinenbrood
Van 18 oktober tot en met 23 oktober vindt bij bakkerij Schuld de introductieweek van het A.Vogeltuinenbrood plaats. De bakkerij krijgt een feestelijk uiterlijk, er is gelegenheid om het A.Vogeltuinenbrood te proeven en daarnaast heeft de bakker verschillende leuke aanbiedingen voor zijn klanten.

Het A.Vogeltuinenbrood is te kopen in twee varianten: thuis af te bakken en een door de bakker afgebakken variant. Beide versies kosten €3,95.

Plaats een reactie