A.Vogel tuinen introduceren bewegingsbaan op Gezonde Wandelroute

Voldoende bewegen draagt bij aan een goede gezondheid. Om die reden besloten de A.Vogel tuinen – die zich profileren als De Gezondste Plek van Nederland – het thema ‘Bewegen’ in de A.Vogel Gezonde Wandelroute te verwerken. Bezoekers kunnen hun wandeling vanaf half april 2010 uitbreiden met een lichte workout op houten trimtoestellen. De A.Vogel tuinen beogen hiermee een positieve bijdrage te leveren aan het oplossen van het maatschappelijke probleem rondom te weinig bewegen.

Knieën buigen, armen zwaaien, balanceren en bokspringen… het is een kleine greep uit de mogelijkheden van de nieuwe bewegingsbaan die onder het motto ‘Beweeg je gezond in de A.Vogel tuinen’ onder de aandacht zal worden gebracht. De toestellen en bewegingsopdrachten zijn geschikt voor jong en oud en kunnen tezamen een workout van zo’n 30 minuten opleveren. En dat sluit naadloos aan op het advies van het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen dat ieder mens zo’n half uur beweging per dag nodig heeft.

Bloeien & Bewegen: het A.Vogel tuinen thema van 2010
Naast ‘Bewegen’ is er een ander aspect dat in 2010 meer aandacht krijgt in de A.Vogel tuinen. En dat is het thema ‘Bloeien’. “Uit onze enquête over 2009 blijkt dat mensen de A.Vogel tuinen vooral bezoeken om een geurige en kleurige bloemenzee te ervaren. Vanaf dit jaar willen we er daarom nog meer rekening mee houden dat de tuinen gedurende het volledige tuinseizoen, dat loopt van april tot en met september, een heuse geur- en kleursensatie kunnen bieden”, aldus Wilfred Schenk – Hoofd A.Vogel tuinen.

Een bezoek brengen
De A.Vogel tuinen bevinden zich aan de Eperweg tussen ’t Harde en Elburg. Een bezoek is dagelijks mogelijk van zonsopgang tot zonsondergang. De afslag naar de A.Vogel tuinen staat met borden aangeduid. Een gratis wandelgids (bij ingang verkrijgbaar) geeft meer informatie over diverse planten, bomen en kruiden en over andere bezienswaardigheden ter plaatse.

Plaats een reactie