75.000 euro voor WKZ en Hunger project

0
466

Het eerste FC Utrecht Charity Gala heeft zaterdagavond 75.000 euro opgebracht. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht en The Hunger Project. Zo’n 250 mensen, vooral afkomstig uit het bedrijfsleven en het openbaar bestuur, bezochten de avond en zagen een film over stamceltransplantatie die in opdracht van de Vereniging Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is gemaakt.

Presentator Humberto Tan interviewde voorzitter Herjan Coelingh Bennink over de noodzaak van onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Ook kwam Dr. Jaap Jan Boelens, leider van het stamcelonderzoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, aan het woord. Het geld dat is opgebracht zal door het WKZ worden gebruikt om stamceltransplantatie (in het bijzonder navelstrengbloedtransplantatie) nog veiliger te maken.

Het WKZ deelt de opbrengst van het Gala met The Hunger Project. Dat ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger in onder meer Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Vorig artikelInformatie-avond ‘Reuma en werk’
Volgend artikelTraploopweek 2009 van start
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Utrecht is één van de grootste publieke zorginstellingen van Nederland. Met bijna 10.000 mensen wordt voortdurend gebouwd aan goede zorg met als bouwstenen kennis en mensen. Het UMC Utrecht wil een internationaal toonaangevend universitair medisch centrum zijn waarin kennis over gezondheid, ziekte en zorg wordt gemaakt, getoetst, gedeeld en toegepast. UMC Utrecht maakt deel uit van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU). De NFU is een samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (UMC’s) in Nederland.