75.000 euro voor WKZ en Hunger project

Het eerste FC Utrecht Charity Gala heeft zaterdagavond 75.000 euro opgebracht. Deze opbrengst komt geheel ten goede aan het Wilhelmina Kinderziekenhuis van het UMC Utrecht en The Hunger Project. Zo’n 250 mensen, vooral afkomstig uit het bedrijfsleven en het openbaar bestuur, bezochten de avond en zagen een film over stamceltransplantatie die in opdracht van de Vereniging Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis is gemaakt.

Presentator Humberto Tan interviewde voorzitter Herjan Coelingh Bennink over de noodzaak van onderzoek naar nieuwe behandelmethoden. Ook kwam Dr. Jaap Jan Boelens, leider van het stamcelonderzoek in het Wilhelmina Kinderziekenhuis, aan het woord. Het geld dat is opgebracht zal door het WKZ worden gebruikt om stamceltransplantatie (in het bijzonder navelstrengbloedtransplantatie) nog veiliger te maken.

Het WKZ deelt de opbrengst van het Gala met The Hunger Project. Dat ondersteunt mensen om op eigen kracht een toekomst op te bouwen zonder honger in onder meer Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

Plaats een reactie