700 renners rijden de tour van hun leven

Over een maand stapt een bijzonder peloton van 700 fanatieke renners op de fiets voor Artsen zonder Grenzen. Zij rijden acht etappes door vijf landen om noodhulp mogelijk te maken.

Tour for Life is de spectaculaire 8-daagse wielertocht van Italië naar Nederland voor Artsen zonder Grenzen. De ploegen, bestaande uit 6 tot 9 renners, fietsen acht etappes door vijf landen.

Op 26 augustus 2012 gaan zij in de Italiaanse Alpen van start en op 2 september komen de renners over de eindstreep op de Cauberg in Zuid-Limburg. Onderweg beklimmen zij onder meer Col du Lautaret, Col de la Croix de Fer en Col de Madeleine. Ook de legendarische Alpe d’Huez ligt op de route.

Bevlogen fondsenwervers
Om de benodigde 15.000 euro aan sponsorgeld per team op te halen, bedenken de ploegen talloze bijzondere acties. Ploeg 4 db for life nam een eigen single op, ‘Hij gaat door’. De BikeWriters maakten onder leiding van JW Roy een cd vol wielerliedjes met Guus Meeuwis, Freek de Jonge en vele anderen. Bijzonder goede fondsenwervers zitten in de ploeg Sport & Fun, zij haalden al meer dan 43.000 euro op en staan momenteel bovenaan het sponsorklassement. De ploeg HaagWonen doet dit jaar voor de derde keer mee en haalde in drie jaar tijd al meer dan 75.000 euro op. Pim de Graaf, de voorzitter van Artsen zonder Grenzen, rijdt zelf voor de tweede keer mee met het Artsen zonder Grenzen team. Meer informatie over de tour is te vinden op www.tourforlife.nl.

Tour for Life 2011

Artsen zonder Grenzen
Artsen zonder Grenzen is een onafhankelijke, medische noodhulporganisatie die wereldwijd mensen helpt, ongeacht hun afkomst, religie of politieke overtuiging. Voorop staat het redden van levens en het verlenen van medische hulp aan slachtoffers van oorlogen, rampen en epidemieën. Door eigen teams te sturen (artsen, verpleegkundigen en andere specialisten), kan Artsen zonder Grenzen snel en effectief werken. Samen met medewerkers uit de landen zelf, geven zij ter plaatse directe hulp aan de bevolking. Artsen zonder Grenzen is onderscheiden met de Nobelprijs voor de Vrede.

Plaats een reactie