70% van de vrouwen draagt verkeerde behamaat

Uit eigen onderzoek van Van de Velde Lingerie, waarbij 227 vrouwen zorgvuldig opgemeten werden, blijkt dat 7 op de 10 vrouwen de verkeerde behamaat dragen. De belangrijkste reden hiervoor is dat de vrouw haar correcte behamaat gewoon niet kent. Bovendien blijkt uit een tegelijkertijd uitgevoerd onderzoek onder 1.000 Nederlandse vrouwen dat 1 op de 4 vrouwen nog nooit haar behamaat heeft laten opmeten. Het laatste onderzoek werd uitgevoerd door TNS, in opdracht van Van de Velde.

Borsten hebben behoefte aan de perfecte beha
Borsten die niet goed ondersteund worden, verliezen makkelijker hun vorm en stevigheid. De structuur van het borstweefsel verandert met de leeftijd, bij zwangerschap, gewichtsschommelingen, et cetera. Het dragen van een verkeerde behamaat kan bovendien lichamelijke klachten met zich meebrengen zoals irritatie en schouder- en rugklachten. Regelmatig deskundig advies bij het kopen van lingerie is daarom uitermate belangrijk. Toch is het merendeel van de vrouwen zich onvoldoende bewust van de noodzaak van professioneel advies bij het kopen van lingerie. Advies dat vooral wordt gegeven in de lingeriespeciaalzaken. Bij 76 % van de vrouwen is het langer dan 1 jaar geleden dat de behamaat werd opgemeten, terwijl dit op regelmatige basis zou moeten gebeuren.

“De onderzoeksresultaten bevestigen de behoefte aan een professionele paskamerservice. Ongeveer 4 jaar geleden zijn wij gestart met het opleiden en begeleiden van lingerieverkoopsters tot Lingerie Styling specialisten. Zij begeleiden vrouwen in een rustige omgeving bij hun zoektocht naar geschikte lingerie en geven onder meer advies over de juiste maat, kleur en model”, zegt Anne Van Coppenolle, Lingerie Styling trainer bij Van de Velde. “De grondigheid en kwaliteit van het advies in de paskamer wordt voortaan vastgelegd in een kwaliteitslabel.”

Een kwaliteitslabel moet je verdienen, elk jaar opnieuw
De lingeriespeciaalzaken die aan de hoge kwaliteitsnormen van Lingerie Styling voldoen ontvingen eind maart een kwaliteitslabel dat jaarlijks opnieuw geëvalueerd wordt. Ze krijgen een raamsticker en een certificaat, waardoor vrouwen makkelijker de Lingerie Styling speciaalzaken kunnen herkennen.

Plaats een reactie