7 september start collecteweek KWF Kankerbestrijding

Op maandag 7 september gaat de grootste collecte van Nederland weer van start. Met maar liefst 120.000 vrijwilligers heeft KWF Kankerbestrijding het grootste aantal vrijwilligers, wat resulteert in de hoogste collecteopbrengst van alle goede doelen. Met de totale opbrengst van de collecte kunnen gedurende vier jaar zeventien wetenschappelijke onderzoeken worden gefinancierd. Ondanks de goede resultaten is de strijd tegen kanker nog niet gestreden. Jaarlijks overlijden er 38.000 mensen aan kanker. Wetenschappelijk onderzoek blijft dan ook nog steeds heel hard nodig.

Strijd tegen kanker
De collectant van KWF Kankerbestrijding komt in de week van 7 t/m 12 september bij u aan de deur. Elke collectant kan zich legitimeren. KWF Kankerbestrijding is te herkennen aan het rood-wit-blauwe logo met de krab en aan het Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Wie de collectant mist, kan een gift overmaken op giro 26000.

KWF Kankerbestrijding gaat al 60 jaar voorop in de strijd tegen kanker. Sinds de oprichting in 1949 is de vijfjaarsoverleving bij kanker gestegen van 25 naar 55 procent.

Plaats een reactie