65-plussers verdienen bij door andere senioren te ondersteunen

De financiële positie van de grootste pensioenfondsen is in het tweede kwartaal van dit jaar wederom verslechterd. De pensioenen van talrijke gepensioneerden worden dan ook naar alle waarschijnlijkheid de komende tijd gekort. 65-jarige Nederlanders kunnen echter de achteruitgang van hun pensioen aanvullen door hun eigen leeftijdsgenoten als professionele mantelzorger te ondersteunen.

Senior helpt senior
Een mooie hoge leeftijd maakt het leven niet altijd gemakkelijker. Naarmate de leeftijd vordert, is het voor het velen niet meer mogelijk om alles zelfstandig te doen. Hierdoor wordt het leven onnodig beperkt. De senioren van Jeeves zijn professionele mantelzorgers die door de hulp die zij bieden de kwaliteit van leven van andere senioren waarborgen. De senioren regelen vervoer, begeleiden de ‘collega’-senior naar de huisarts en/of het ziekenhuis, doen de boodschappen en drinken samen een kop koffie.

Zo bieden zij de ‘collega’-senior een kwaliteit van leven die het leven weer de moeite waard maakt. Daarnaast biedt het de seniore mantelzorger ook de mogelijkheid om na de pensionering nog vol in het leven te blijven te staan. Én het ingekorte pensioen op een waardevolle en maatschappelijk zinvolle wijze aan te vullen.

Joop Klein, particuliere mantelzorger bij Jeeves: “Vaak gebeurt het dat ik het eerste aanspreekpunt na een slechtnieuwsgesprek ben. Op dat moment een luisterend oor mogen bieden en als senior een andere senior ondersteunen, dat vind ik zeer waardevol.”

Meer informatie
www.jeeves.nl/index.php/senior-service/
www.jeeves.nl/index.php/senior-service/kom-bij-senior-service-werken/

Plaats een reactie