6 redenen om vitamine C supplementen te gebruiken

Dat is lichaam vitaminen en mineralen nodig heeft, dat is wel duidelijk. Een goede balans aan vitaminen in je lichaam zorgt ervoor dat je weerstand op peil blijft, wondjes sneller genezen en je hele lichaam gezond blijft.

Een volwassene heeft dan ook minimaal 75 milligram vitamine C per dag nodig. Maar sommige vitaminen worden niet door het lichaam aangemaakt; waaronder vitamine C. Het is dan ook belangrijk om, naast je voeding, bij een tekort een vitamine C supplement toe te voegen aan je dagelijkse boodschappen. Waarom dit belangrijk is, leggen we je graag uit.

Vitamine C Citroen Sinaasappel Lemon

1. Werk aan je weerstand

Vitamine C staat vooral bekend om de geweldige uitwerking op je weerstand. Het zorgt er namelijk voor dat er meer witte bloedcellen gevormd worden; en deze zijn natuurlijk belangrijk voor onze weerstand. Daarnaast heeft vitamine C ook een ontstekingsremmende werking en kunnen bacteriën, virussen en ontstekingen makkelijker geweerd worden.

2. Vorming van bindweefsel

Bindweefsel is natuurlijk ontzettend belangrijk voor de stevigheid van onze huid, spieren en botten. Vitamine C ondersteunt bij de vorming van dit bindweefsel en de bouw van collageenvezels.

3. Betere ijzer opname

Naast vitamine C is ook ijzer een ontzettend belangrijke stof voor ons lichaam. Vitamine C helpt dan ook met de opname van ijzer. Dit ijzer zorgt er vervolgens weer voor dat er voldoende hemoglobine aan wordt gemaakt; wat weer belangrijk is voor het transport van zuurstof door de rode bloedlichaampjes. Een tekort aan ijzer kan daarnaast ook nog eens leiden tot duizeligheid en vermoeidheid.

4. Het geeft je meer energie

Hoewel we stoffen als ijzer in onze voeding binnen krijgen, wordt dit niet altijd goed opgenomen. Vitamine C helpt hierbij, en zorgt hierdoor ook voor minder vermoeidheidsproblemen. Voldoende vitamine C geeft je, net als ijzer, meer energie.

5. Bescherming tegen de zon

De sterke genezende werking van vitamine C maakt dat deze vitamine toevoeging je lichaam van allerlei schade ontdoet; waaronder de schade opgedaan door de zon. Ook in de toekomst zal vitamine C je als ware een zonnebrand beschermen.

6. Lange nagels en gezonde huid

Vitamine C helpt ook nog eens om je nagels hun kracht te laten behouden (dankzij de sterke collageen productie) en zorgt er daarnaast voor dat rimpels en een droge huid zoveel mogelijk voorkomen worden. De collageen productie zorgt er namelijk voor dat je huid soepel en stevig blijft, en gezien vitamine C deze productie bevorderd zorgt het indirect dus ook voor een betere fysieke uitstraling.

Plaats een reactie