500 sportende reumapatiënten in Maasstad Ziekenhuis

Bestuurder Johan Dorresteijn en reumatoloog Natalja Basoski van het Maasstad Ziekenhuis openen op de fiets samen met topatlete Nelli Cooman de reumasportdag.

500 sportende reumapatiënten in Maasstad Ziekenhuis
Nelli Cooman (topatlete), Johan Dorresteijn (bestuurder Maasstad Ziekenhuis) en Natalja Basoski (reumatoloog) openen de sportdag op de fiets.

Sporten vermindert de negatieve gevolgen van de chronische ziekte reuma. Daarom hebben de reumatologen van het ziekenhuis voor de vijfde keer deze gratis Reumasportdag georganiseerd met dit jaar 500 bezoekers.

De praktijk leert dat veel reumapatiënten een drempel over moeten om te gaan sporten. Door hen tijdens Reuma in Beweging kennis te laten maken met allerlei sportieve activiteiten, hopen de reumatologen die drempel weg te nemen. Er werd actief deelgenomen aan zumba, body pump, pilates, fitness, tai chi, (power)yoga en zwemmen.

De vakgroep reumatologie van het Maasstad Ziekenhuis is met tien reumatologen groot. Het Maasstad Ziekenhuis heeft een opleidingskliniek voor de reumatologie met gespecialiseerde spreekuren en een gestructureerd multidisciplinair overleg, waardoor het mogelijk is dat diverse specialisten zich buigen over de klachten van de patiënt om een goede behandeling te bieden.

Plaats een reactie