47% van de Nederlandse vrouwen zit letterlijk niet lekker in haar vel

Warme temperaturen, vakantie, zon en een zomerse garderobe. Het kwik loopt op en dat zorgt ervoor dat de huid vaker in het daglicht komt. Heerlijk, want zo kan de huid vrij ademen en de nodige vitamine D opnemen. Toch kan 47% van de Nederlandse vrouwen daar niet optimaal van genieten omdat zij last hebben van een zeer droge huid. Een droge huid kan aangeboren zijn, maar vaak wordt een droge huid ook veroorzaakt door omstandigheden van buitenaf. Wat de reden ook is, een extreem droge huid voelt onprettig en kan ervoor zorgen dat je letterlijk niet lekker in je vel zit.

Herstellende & Beschermende Lotion
Vaseline’s antwoord op deze extreem droge huid is de Herstellende & Beschermende lotion. Herstellende & Beschermende lotion is nieuw binnen Vaseline’s Intensive Rescue lijn en heeft een bijzondere formule die niet vettig aanvoelt en snel intrekt.

De formule beschikt over het hoogste niveau van hydraterende bestanddelen binnen de Intensive Rescue lijn. Glycerine in combinatie met extreem verzorgende ingrediënten vormen een emulsie die snel in de huid trekt. Daarnaast zorgen overige ingrediënten voor een extra beschermlaag van het huidoppervlak. Het vocht wordt zo beter door de huid vastgehouden en de huid krijgt de gelegenheid zichzelf te herstellen.

Het is klinisch bewezen dat de lotion langdurig en direct verlichting geeft bij de symptomen van een droge huid, zoals een trekkerig gevoel, jeuk, roodheid, ruwheid en schilfertjes. Daarnaast is de lotion erg mild waardoor deze zelfs te gebruiken is bij huidaandoeningen zoals psoriasis en eczeem.

Hoe ontstaat een droge huid?
Er zijn mensen die geboren worden met een droge huid. In andere gevallen komt het vaak door omstandigheden van buitenaf. Er zijn een paar eenvoudige dingen die je zelf kunt doen om een droge huid te voorkomen. Bijvoorbeeld door niet te lang, te heet of te vaak te douchen. Warm, stromend water lost namelijk het huideigen vet op en spoelt het direct weg. Ook producten die zeep bevatten kun je beter laten staan, omdat ook zij de natuurlijk barrière van je huid afbreken. Na het douchen kun je beter je huid niet droog wrijven, maar droog deppen om te voorkomen dat de natuurlijke vochtbarrière van de huid aangetast wordt. Daarnaast is het goed om veel water te drinken.

Vaseline
De huid is geweldig. Het is een waterdichte barrière die mensen in staat stelt om de wereld om hen heen te voelen en die zich aanpast aan de omgeving. De huid groeit en vernieuwt zichzelf voortdurend. Dat kan makkelijk gezien worden als iets vanzelfsprekends, maar dat heeft Vaseline nooit gedaan. Vaseline verwondert zich al jaren over het verschijnsel huid en heeft producten ontwikkeld die helpen om het wonderbaarlijke van de huid te behouden. De rijke traditie van Vaseline’s verzorgende eigenschappen en effectiviteit gaan al 130 jaar over van generatie op generatie.

Vaseline Herstellende & Beschermende lotion is verkrijgbaar bij de drogist voor € 8,65 (200ml).

Plaats een reactie