45% vijftigplussers wil overwinteren: geld grootste belemmering

Jaarlijks overwinteren maar liefst 200.000 Nederlanders in Spanje. Deze levensgenieters hebben natuurlijk ook wel eens medische zorg nodig. En dan is het prettig om een Nederlandse arts in de buurt te hebben die je kunt begrijpen en vertrouwen, zo blijkt ook uit onderzoek van MAX. Uit een peiling onder het MAX Opinie Panel blijkt dat 73% van de ondervraagden tijdens het overwinteren het liefst door Nederlandse artsen behandeld worden. De aanwezigheid van Nederlandse artsen maakt overwinteren voor 60% van de vijftigplussers dan ook aantrekkelijker.

Verder blijkt uit het onderzoek dat het maar liefst 45% van de ondervraagde vijftigplussers ideaal lijkt om in het buitenland te overwinteren. 55% van respondenten geeft aan dat het hun gezondheid goed zou doen om in een ander klimaat te overwinteren en zo de Nederlandse winter te vermijden. Geld vormt echter een groot obstakel voor het overwinteren: 43% van de vijftigplussers geeft aan dat zij zeker zouden overwinteren als ze het zich zouden kunnen veroorloven. Slechts 31% van de ondervraagden geeft aan niet te willen overwinteren omdat ze hun familie niet kunnen missen, dit argument telt overigens zwaarder voor de ondervraagde vrouwen (34%) dan voor de mannen (27%).

Nieuwe MAX-docusoap Dokters aan de Costa
Dokters aan de Costa (13 afl.), vanaf vrijdag 14 januari 2011, 19.25 uur op Nederland 1. Hoe vergaat het de Nederlanders die al overwinteren aan de Spaanse Costa? In de nieuwe docusoap van MAX ‘Dokters aan de Costa’ volgen we een aantal artsen en patiënten in een Nederlandse huisartsenpost in Benidorm. We volgen de gebeurtenissen in de dokterspraktijk, leren de verschillende patiënten kennen en nemen ook een kijkje in het leven van de artsen. Dit heeft geresulteerd in een reeks van mooie, ontroerende, komische en ontluisterende verhalen.

In de eerste aflevering van Dokters aan de Costa op vrijdag 14 januari, maken we kennis met een eeneiige tweeling op leeftijd. Het 61-jarige duo overwintert elk jaar in Benidorm en heeft een favoriete hobby: klootschieten. Helaas gooit een gecompliceerde polsbreuk roet in het eten. Daarnaast volgen we een overwinteraar die zijn stem kwijt is. Hij overwintert al 25 jaar in Spanje en heeft pijn in zijn keel. Hij neemt het zekere voor het onzekere en brengt een bezoekt aan huisarts Enno die in 1986 Nederland verruilde voor de Spaanse Costa en daar sindsdien een drukbezochte praktijk heeft. Enno was toentertijd de eerste Nederlandse huisarts die besloot zich permanent in Benidorm te vestigen, zijn praktijk was direct een groot succes.

PREVIEW: Kijk voor een preview van Dokters aan de Costa op www.omroepmax.nl/doktersaandecosta

Dokters aan de Costa wordt geproduceerd door EndeMol Nederland
EndeMol Nederland-producent Rob van der Vleugel: “Het is voor het eerst dat we een programma voor MAX hebben gemaakt. Als je kijkt naar het format en de doelgroep is hier in alle opzichte sprake van een perfecte match. De portretten van authentieke, bijzondere of juist hele alledaagse mensen raken ieder op een eigen manier en maken dat de kijker met hen meeleeft en meevoelt.”

Over het MAX Opinie Panel
Het MAX Opinie Panel is bedoeld om snel en effectief de mening te kunnen peilen van vijftigplussers die gebruik maken van het internet, primair ten behoeve van MAX. De panelleden van het MAX Opinie Panel zijn bezoekers van www.omroepmax.nl, die zich hebben opgegeven om periodiek deel te nemen aan online onderzoek. Dit onderzoek is uitgevoerd onder 1.228 panelleden van 50 jaar en ouder. De gehele rapportage vindt u op www.maxopiniepanel.nl.

4 gedachten over “45% vijftigplussers wil overwinteren: geld grootste belemmering”

 1. Tijdens de (geweldig leuke) uitzending zie je nooit iemand betalen.

  Wij gaan zelf van half oktober tot eind januari naar de zuid-oostkust van Spanje, wij zijn77, resp. 74 jaar en mankeren (natuurlijk zou ik haast zeggen) wel het een en ander, alhoewel niet ernstig. Hoe regelen we dat dan als we in Torrevieja naar een arts of een fysiotherapeut zouden moeten
  Graag uw reactie..
  Hartelijke groeten,
  Nanny Boon

  Beantwoorden
 2. Goeden avond,
  Wij willen ook graag overwinteren in omgeving Benidorm.Kunt u ons websites of adressen geven voor betaalbare appartementen.
  Graag uw reactie.

  Beantwoorden

Plaats een reactie