43% van de Nederlanders vindt zichzelf te dik

43% van de Nederlanders vindt zichzelf te dik tegenover 22% die de mensen om zich heen te dik vinden. Nederlanders lijken daarmee kritischer op zichzelf dan op hun naaste mens.

Dat blijkt uit de Foodmonitor waarin 756 consumenten (van 16 jaar en ouder, nationaal representatief) een aantal dilemma’s werden voorgelegd. De Foodmonitor is een initiatief van foodmarketing bureau The Food Agency en marktonderzoeksbureau Trendbox.

De verschillen tussen mannen en vrouwen, maar ook jong en oud zijn aanzienlijk. 51% van de vrouwen vindt zichzelf te dik versus 36% van de mannen. Daar komt bij dat vrouwen slechts 17% van de mensen om hen heen te dik vindt tegenover 28% bij de mannen.

Vrouwen zijn daarmee een stuk kritischer ten opzichte van zichzelf. En mannen? Die staan ver verwijderd van de werkelijkheid. Eerder onderzoek van de RIVM liet namelijk zien dat 60% van de mannen tussen 30-70 jaar te dik is versus 44% van de vrouwen.

Er kan echter ook nog een geheel andere conclusie worden getrokken. Uit de vorige Foodmonitor bleek dat consumenten heel goed weten wat gezond is. Een grote groep vindt zichzelf dus te dik en weet heel goed wat gezond voor ze is. Maar handelt er blijkbaar toch niet naar. De oplossing van dit probleem is weerbarstig. Maar wellicht moet er eerst begonnen worden met mannen een spiegel voor te houden.

Meer informatie
www.foodforfood.info

Plaats een reactie