3V card is een prepaid creditcard voor jongeren

0
2526

De kerstdagen staan alweer voor de deur en veel jongeren kopen hun cadeaus online. Echter, voor online aankopen is vaak een creditcard vereist en die is voor deze groep niet altijd voorhanden. 3V Benelux liet onafhankelijk onderzoek (*) uitvoeren naar jongeren en geld en wat bleek? Jongeren (16-24 jaar) bezitten het minst vaak een creditcard, terwijl ze online het meest kopen. Ook lenen jongeren het vaakst een creditcard (71% tegenover 13% gemiddeld). Vanaf vandaag is dit niet meer nodig, want 3V introduceert een veilig en laagdrempelig alternatief voor de creditcard: de 3V card.

Online shoppen wordt steeds populairder. Gemiddeld koopt 67% van de jongeren wekelijks of maandelijks wel iets online (tegenover 56% van alle Nederlanders). Vooral bij games, muziek of apps aankoop is hierbij vaak een creditcard vereist. Ook voor reizen of kleding van buitenlandse sites wordt vaak een creditcard vaak gebruikt.

De top 3 waar jongeren (16-24 jaar) een creditcard voor gebruiken, bestaat uit:

1. Overnachtingen (67%)
2. Trein/vliegtickets (61%)
3. Kleding/schoenen (31%)

Naast online aankopen is een creditcard ook handig voor directe betalingen in bijvoorbeeld winkels, restaurants en op vakantiebestemmingen. Echter, sommige jongeren willen liever geen creditcard omdat ze controle willen houden over hun financiële situatie. Anderen kunnen door hun leeftijd of kredietwaardigheid sowieso geen creditcard aanschaffen.

Wereldwijd veilig en verantwoord betalen
Voor deze jongeren is er nu de 3V card. Je zet een bepaald bedrag op de kaart, die je vervolgens overal kunt gebruiken waar Visa wordt geaccepteerd, zowel online als in real life. Een soort prepaid creditcard dus, waarmee je echter nooit meer geld kunt uitgeven dan je op dat moment werkelijk bezit, waardoor je je uitgaven in de hand houdt. Daarnaast worden er geen persoonsgegevens aan de kaart gekoppeld en krijg je geen afschriften thuis.

Ideaal als kleedgeld of op reis
De 3V card is een handig hulpmiddel om anders om te gaan met geld en lenen, voor jongeren maar ook voor ouders. Uit het onderzoek blijkt dat 88% van de Nederlanders vindt dat er meer financiële educatie voor jongeren nodig is. Maar liefst 93% vindt dat financiële opvoeding van huis uit meegegeven moet worden.

“De 3V card is een goed alternatief voor het traditionele zak- of kleedgeld, maar ook als je kind op reis gaat of in het buitenland gaat studeren. Veel ouders zien dan zo’n royale creditcard niet zitten, maar willen niet dat hun kind in de knel komt bij dagelijkse uitgaven of in noodsituaties. Met de 3V card kan je gecontroleerd – eventueel op afstand – bijstorten wanneer je wil”, aldus Angelique van Grinsven van 3V. “Een 3V card is eigenlijk een internationale online en offline vorm van budgetbeheersing. Maar dan wel met brede mogelijkheden, aangepast aan de wensen van de jongere van nu.”

Ook jongeren zelf zijn benieuwd: uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de jongeren de 3V card vernieuwend vindt.

Over 3V
De 3V card is een prepaid Visa card, te koop via www.3vcard.nl en vanaf eind januari 2012 via alle Primera gemakswinkels in Nederland. De kaart is eenvoudig in gebruik: je stort een bedrag op de kaart en kunt er vervolgens overal (online en offline) mee betalen waar Visa creditcards worden geaccepteerd. Met deze veilige en verantwoorde kaart kan je zodoende nooit teveel uitgeven en houd je controle over je bestedingen. De kaart is niet gekoppeld aan persoonlijke gegevens en er worden geen afschriften verstuurd. 3V is een partner van Visa en inmiddels werkzaam in 5 landen.

(*) Onderzoek Trendbox: ‘Hoe gaan Nederlanders om met geld tijdens crisis’, N = 1000, december 2011