39 Nederlandse campings verdienen titel ANWB BestCamping 2014

139 campings in Europa mogen zich in 2014 ANWB BestCamping noemen. Zij krijgen die titel van de ANWB en de Duitse zusterclub ADAC.

Best camping ADAC-ANWB 2014

Onder de ANWB BestCampings zijn maar liefst 39 Nederlandse campings, de hoogste score van alle landen.

Het zijn campings die in de campingclassificatie het maximale aantal van vijf sterren scoren. Het zijn kampeerparadijzen uit het topsegment met veel voorzieningen.

De hoogste plaats hebben de 39 Nederlandse campings vooral te danken aan het uitstekende sanitair, de mooie terreinen en de vele voorzieningen. Italië telt 28 BestCampings, Frankrijk 21. Daarna volgen Duitsland met 17, Spanje met 15, Oostenrijk met 7, Kroatië met 5 en Denemarken met 4 BestCampings 2014. Hongarije, Zwitserland en Luxemburg hebben elk één BestCamping.

ANWB BestCamping is een kwalificatie voor één jaar, gebaseerd op de onafhankelijke campinginspecties door de ANWB en haar Duitse zusterclub ADAC. Deze campings worden jaarlijks geïnspecteerd. De samenwerking van de ANWB en ADAC leidt tot een eenduidige Europese standaard voor ruim 10.000 campings. Dat geeft duidelijkheid voor zowel de kampeerliefhebbers als de campings zelf.

De complete lijst titelhouders is te vinden op anwb.nl/kamperen. Alle BestCampings staan in de ANWB Campinggidsen 1 en 2 van 2014. De gidsen zijn verkrijgbaar bij ANWB winkels, boekhandel en via anwb.nl.

Plaats een reactie