38.422 wandelaars enthousiast onthaald op Via Gladiola

Maar liefst 38.422 wandelaars hebben de 95ste Vierdaagse uitgelopen. De vierde en laatste dag van deze editie telde slechts 174 uitvallers. Sinds 1968 was het aantal uitvallers procentueel gezien niet zo laag. Onder degenen die de eindstreep haalden, bevonden zich de jongste wandelaartjes (11 en 12 jaar oud), de oudsten (89 jaar oud) en zij die het vaakst deelnamen aan de Vierdaagse (meer dan 60 keer).

De 95ste Vierdaagse gaat de boeken in als een van de meest ontspannen ooit. Alles zat de wandelaars en de organisatie van het evenement mee. Incidenten bleven uit, het weer was, afgezien van wat kleine buitjes, uitstekend. “Het was werkelijk een vlekkeloze editie”, aldus André Sonneville, woordvoerder Stichting DE 4DAAGSE.

Zoals gewoonlijk zaten de eerste toeschouwers al vroeg in de morgen langs de Via Gladiola om geen enkele loper te missen. Gedurende de dag trok een stoet van zowel redelijk fitte, swingende en verklede sportievelingen voorbij alsook op-hun-tandvlees lopende wandelaars. Diverse nationale en internationale muziekkorpsen zorgden met hun opzwepende klanken voor de muzikale omlijsting van het geheel. Het was een alom gewaardeerde intocht!

Plaats een reactie