37,3% van de mannen laat zijn koffer inpakken door zijn vrouw

In meer dan één derde van de gevallen pakt de vrouw de koffer van haar man in. Dit is gebleken uit een online enquête onder 338 bezoekers van de website Reisgraag.nl.

Uit het onderzoek bleek ook dat vrouwen vaker voor het vliegtuig kiezen en mannen weer vaker voor de auto. Eenmaal op de bestemming aangekomen mist 28% van de vrouwen typische Nederlandse voedingsproducten. Vooral de kroket, de frikandel en kaas zijn producten die ze liever niet missen tijdens hun vakantie.

Man laat vrouw vaak zijn koffer inpakken
Precies 37,3% van de mannen laat zijn koffer inpakken door zijn vrouw. Ook geldt hoe ouder de man is, hoe vaker de vrouw de koffer van haar man moet inpakken. Opvallend is dat als de vrouw de koffer van de man inpakt, er vaker iets vergeten wordt (21,1%) dan wanneer hij hem zelf zou inpakken (19,2%). Een checklist kan hierbij helpen, er wordt in slechts 11,8% van de gevallen iets vergeten bij het gebruik hiervan.

Ook is gebleken dat vrouwen langer de tijd nodig hebben voor de koffer van de man, dan voor haar eigen koffer. Bijna één derde van de vrouwen heeft een paar dagen nodig om haar koffer in te pakken, 42,3% van de mannen heeft slechts één dag nodig.

Vliegtuig is het populairste vervoermiddel
Uit het onderzoek is gebleken dat vrouwen vaker op vakantie gaan met het vliegtuig dan mannen. Daarentegen gaan mannen weer vaker op vakantie met de auto. Bovendien is het zo dat hoe ouder de man is, hoe vaker hij op reis gaat met de auto. Toch blijft het vliegtuig het populairste vervoermiddel onder de meeste leeftijdcategorieën, alleen in de leeftijd van 65 jaar en ouder reist 41,1% liever met de auto.

Vrouw mist Nederlandse voedingsproducten
Er werd tijdens het onderzoek ook gevraagd of Nederlandse voedingsproducten worden gemist tijdens de vakantie. Hier gaf 28% van de vrouwen het antwoord ‘ja’ op. Van de mannen gaf 19,6% aan de voedingsproducten te missen. De meest gemiste voedingsproducten op vakantie zijn de frikandel, de kroket en kaas. Als er producten meegenomen worden op vakantie, nemen mannen het liefst kaas mee en vrouwen koffie en thee. Opvallend is dat 27,3% van de mensen die met het vliegtuig reizen, voedingsproducten meenemen van thuis. Als men met de auto reist is dit maar 20%.

Plaats een reactie