30-jarige BorstkankerVereniging Nederland roept alle vrouwen op

Om de stem van borstkankerpatiënten te versterken roept de directeur van BorstkankerVereniging Nederland (BVN) alle vrouwen op om lid te worden. De BVN viert op 3 oktober haar 30-jarig bestaan met een lustrumviering.

Door de toename van het aantal mensen dat er mee te maken krijgt, is borstkanker een maatschappelijk probleem geworden. Mede dankzij Stichting Pink Ribbon en KWF Kankerbestrijding heeft borstkanker de afgelopen decennia steeds meer aandacht gekregen.

KWF Kankerbestrijding ondersteunt de BVN al 30 jaar financieel. De vereniging heeft belangrijke bijdragen geleverd aan het verbeteren van borstkankerzorg in Nederland. BVN-directeur Sandra Kloezen: “De enorme vooruitgang op het gebied van bewustwording rondom borstkanker maakt de heftigheid van de confrontatie met deze levensbedreigende ziekte er niet minder om.”

Borstkankerpatiënten
Het is belangrijk de ervaringen van de borstkankerpatiënten en hun naasten te horen en te gebruiken. Kloezen: “In het krachtenveld van zorgverleners, financiers en farmaceuten is het de taak van BVN om de ervaringsdeskundigheid van haar leden te bundelen. Die kan ingezet worden voor betere borstkankerzorg. Bovendien kunnen wij een voortrekkersrol spelen en meehelpen het pad te banen voor andere patiëntenorganisaties.”

Om de stem van de borstkankerpatiënten te versterken, vindt ze het belangrijk dat het ledental van BVN de komende jaren sterk groeit. “Niet alleen vrouwen (en mannen) met borstkanker, maar alle vrouwen zouden lid moeten worden.”

BVN viert haar 30-jarig bestaan op 3 oktober met een lustrumviering in De Fabrique in Utrecht. Prinses Máxima en minister Klink van Volksgezondheid zijn van plan de viering bij te wonen.

Meer informatie over het programma op www.borstkanker.nl

Plaats een reactie