3 Smileys voor Deventer Ziekenhuis

Het Deventer Ziekenhuis heeft van de stichting Kind & Ziekenhuis 3 smileys gekregen, goed voor de vlag en wimpel. Het kwaliteitskeurmerk wordt verleend aan ziekenhuizen die op 3 afdelingen de voorzieningen voor ouder en kind goed voor elkaar hebben.

Sinds jaar en dag verleent de stichting Kind & Ziekenhuis smileys aan ziekenhuizen die zich onderscheiden met goede zorg/voorzieningen voor oude en kind. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat een ouder bij het ontwaken van een kind uit narcose mag zijn. Maar ook als een kind met spoed wordt geopereerd vinden ze het vaak prettig dat mamma of pappa hen tot op de OK begeleidt. In Deventer kan dat allemaal.

Het DZ krijgt de vlag en wimpel omdat zowel de Kinderafdeling, Dagbehandeling als Kraamafdeling aan de eisen van Kind & Ziekenhuis voldoen. Op de Kraamafdeling is bijvoorbeeld 24 uur per dag een anesthesist beschikbaar die de (aanstaande) moeder narcose kan geven.Ook moeten er voorzieningen zijn voor de partner en moet het ziekenhuis een borstvoedingscertificaat hebben.

Binnenkort wordt de groene vlag met smileys in top gehesen.

Plaats een reactie