24 uur voor de natuur

Op 22 juni 2013 barst het in heel Nederland 24 uur lang van de activiteiten in de natuur. Allemaal in het kader van de manifestatie ’24 uur voor de natuur’.

De 24 uur van de natuur, logo

Iedereen kan zich aanmelden voor een activiteit via www.24uurnatuur.nl. Bijvoorbeeld voor een kajaktocht over Nationaal Park Oosterschelde waar bruinvissen en zeehonden zwemmen, fietsen op de Midden-Nederlandroute, wandelen op het Lange-Afstand-Wandelpad Marskramerpad, springen op het trilveen van de Weerribben of een kookworkshop met walnoten in Heijen. Kinderen kunnen in Meijendel op pad met de camera obscura.

Sharon Dijksma van Economische Zaken: “Ik hoop dat veel mensen op pad gaan om te genieten van de prachtige natuur in Nederland. Samen moeten we er voor zorgen dat deze mooie natuur ook voor toekomstige generaties behouden blijft.”

Natuurtop
Ook voor bestuurders staat 22 juni 2013 in het teken van natuur. Staatssecretaris Dijksma organiseert tijdens ‘24uurnatuur’, de Natuurtop over hoe komende jaren meer mensen van de natuur kunnen gaan genieten, hoe de natuur beter gewaardeerd wordt en hoe de natuur voldoende kan worden beschermd. Dijksma: “Ik ben ervan overtuigd dat we meer moeten samenwerken. Natuurbeleid is meer dan alleen beschermen. Het gaat ook om het slim benutten van natuur door het te combineren met bijvoorbeeld gezondheid, veiligheid en economie.”

De Natuurtop is een eerste stap om samen de schouders eronder te zetten. Het ministerie van Economische Zaken is de initiatiefnemer van 24 uurvannatuur/Natuurtop. De activiteiten worden georganiseerd door onder andere natuurorganisaties, landschapsorganisaties, onderwijsinstellingen, jongerenorganisaties en andere overheden.

Plaats een reactie