2010 heeft Moed nodig

De Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld [LSTZG] staat synoniem voor Moed. Afgelopen jaar hebben wij verschillende uitingen ontwikkeld voor Moed en onze nieuwe visie Moed bij uiteenlopende doelgroepen getest. Het resultaat is dat vanaf heden het woord Moed gekoppeld is aan het lieveheersbeestje en aan de doelstellingen en activiteiten van de LSTZG.

Niets moet, maar Moed…
Met de visie Moed gaan wij vanaf nu iedereen aansporen en motiveren om zijn eigen leefomgeving te verbeteren.

Sinds de oprichting [september 1997] heeft de LSTZG met uiteenlopende initiatieven mede geïnvesteerd om pestgedrag, agressie en geweld meer bespreekbaar te maken en tegen te gaan. Dit o.a. met succesvolle bewustwording en voorlichtingsprojecten op basis- en middelbare scholen. Maar ook samenwerking met vele gemeenten, overheid, het tot stand brengen en ondersteunen van acties in woonwijken en buurten en het begeleiden van activiteiten voor sportverenigingen.

Verbeter je eigen leefomgeving… Moed!
Vanaf het prille begin wordt ons symbool, het lieveheersbeestje, omarmd, opent het lieveheersbeestje deuren en brengt het verbindingen tot stand. De naam van de stichting: Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld oogt minder positief en draagt niet uit waar wij sinds dag 1 uiteindelijk voor staan. Zo zijn wij als stichting niet tegen, maar juist voor… Voor verbetering. Voor verandering. Voor meer bewustwording. Een gegeven is ook dat de term ‘zinloos geweld’ niet meer maatschappelijk dragend is. Feit is wel dat de problematiek rondom dit thema actueel blijft en dat wij als samenleving dagelijks geconfronteerd worden met geweld. Om Moed en daadkracht te tonen en om je eigen leefomgeving op een positieve wijze te veranderen is het nemen van initiatief nodig. Een nieuwe positieve en inspirerende boodschap zien wij dan ook als een uitdaging;

Moed. Verbeter je eigen leefomgeving.
Het doel van het programma Moed 2010 – 2011 is om mensen meer vertrouwen te geven om initiatief te nemen.
Dat slapende en weggestopte ideeën en wensen nu wel worden omgezet naar daden die bijdragen aan het verbeteren van de leefomgeving. Aansluitend worden er op de website www.moed.nl een diversiteit van voorbeelden aandragen die inspirerend, motiverend en ondersteunend werken.

Voor meer inspiratie, zie de website: www.moed.nl

Plaats een reactie