200 vrouwelijke medewerkers van MST lopen voor Pink Ribbon

0
727

200 vrouwelijke medewerkers van het Medisch Spectrum Twente (MST) komen op zondag 25 september 2011 in actie tijdens de Santar Twentse Vrouwenloop. Bij dit evenement, dat dit jaar voor de tweede keer wordt georganiseerd, staan samen sporten, gezelligheid en gezondheid centraal. Deze doelstellingen van het evenement sluiten prima aan bij de sterke sociaal-maatschappelijke verbondenheid van het ziekenhuis met de regio.

MST doneert per MST deelneemster die aan de start verschijnt € 15 aan Pink Ribbon. Pink Ribbon heeft onder andere als doel het aantal gevallen van borstkanker te verminderen. Op dit moment is de kans dat een vrouw borstkanker krijgt 1 op 8. Dit maakt dat bijna iedereen wel iemand in zijn/ haar omgeving kent met dit ziektebeeld. Door meer te bewegen kunnen vrouwen de kans op borstkanker verkleinen. Regelmatig een stuk hardlopen past hier dus prima bij.

Trainen
Om te zorgen dat het personeel goed voorbereid aan de start verschijnt, organiseerde Medisch Spectrum Twente in samenwerking met de organisatie van de Twentse Vrouwenloop twee trainingsbijeenkomsten voor zowel de beginnende al meer ervaren hardloopsters. Onder leiding van een instructeur kregen de deelneemsters in het Volkspark adviezen ter voorbereiding op hun 5 of 10 kilometerloop.

MST tent
MST medewerkers kunnen voor aanvang en na afloop van de loop een hapje en drankje nuttigen in de daarvoor ingerichte MST tent. Tevens zal Marja Bosma, medewerkster MST die geconfronteerd werd met borstkanker, haar boek ”Ik… borstkanker?!” tijdens het evenement verkopen. Per verkocht exemplaar zal zij Euro 1,- overmaken naar Pink Ribbon.

De Santar Twentse Vrouwenloop vind plaats op zondag 25 september op het terrein van de Universiteit Twente in Enschede. De organisatie is in handen van de Stichting Marathon Enschede.

Voor meer informatie : www.santartwentsevrouwenloop.nl