200 jaar Koninkrijk der Nederlanden in De Nieuwe Kerk

Het Nationaal Historisch Museum en De Nieuwe Kerk in Amsterdam organiseren in de winter van 2013 – 2014 de centrale overzichtstentoonstelling ter gelegenheid van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden. De tentoonstelling zal bestaan uit 200 voorwerpen uit nationale en internationale openbare en particuliere collecties. Samen zullen ze een beeld geven van de ‘grote’ en ‘kleine’ geschiedenis van het Koninkrijk der Nederlanden tussen 1814 en 2014.

200 jaar Koninkrijk der Nederlanden is te zien in De Nieuwe Kerk in Amsterdam van december 2013 tot en met april 2014.

De Nieuwe Kerk Amsterdam
In 2010 bestaat De Nieuwe Kerk 600 jaar. De eeuwenoude kerk, wellicht de meest bezochte kerk van Nederland, werd in het voorjaar van 1410 in gebruik genomen. De laatste 30 jaar is de kerk een bloeiend cultureel centrum, waar grote tentoonstellingen over bijzondere landen, culturen en religies worden georganiseerd.

Nationaal Historisch Museum
Het Nationaal Historisch Museum wil de historische verbeelding stimuleren, enthousiasme voor geschiedenis teweegbrengen en nieuwsgierigheid opwekken. Op dit moment werkt een team intensief aan de ontwikkeling en de bouw van het museum, maar het Nationaal Historisch Museum bestaat eveneens daarbuiten. Zo biedt het museum ook nu al een blik op de rijke geschiedenis van Nederland met tentoonstellingen en activiteiten onder het thema INNL. Het werkt actief samen met organisaties en mensen op het terrein van erfgoed, geschiedenis, onderwijs, wetenschap, media en kunst. Op deze manier ontstaan voortdurend verrassende en boeiende verbindingen tussen heden en verleden.

Plaats een reactie