18e editie UMC estafette voor het goede doel

0
679

Donderdag 6 oktober 2011 gaat de jaarlijkse estafetteloop van het UMC Utrecht weer van start. Vanaf 16.00 uur starten circa 90 teams, bestaand uit vier personen, vanuit de lokatie AZU. Het startschot wordt gegeven door prof. dr. Jan Kimpen, voorzitter raad van bestuur, die zelf ook deelneemt met een team. De route loopt zowel door het ziekenhuis als over de buitenterreinen van het AZU en WKZ. De sponsorbijdrage wordt gedoneerd aan goede doelen die gekozen worden door medewerkers van het UMC Utrecht.

De lopers volgen een uitgezet parcours over de buitenterreinen van het AZU en het WKZ. Bij de eerste hulp verlaten de lopers het ziekenhuis en vertrekken richting het WKZ. De route is in totaal tien kilometer lang waarvan elke loper ongeveer 2,5 kilometer aflegt. De teams, bestaand uit medewerkers van het UMC Utrecht, zijn onder te verdelen in twee categorieën; gemengd/heren en dames.

Goede doelen
Zoals elk jaar wordt het sponsorbedrag gedoneerd aan goede doelen. De lopers kunnen zelf een goed doel doorgeven bij de estafetteorganisatie. Na afloop van de estafette wordt bekend hoe hoog het sponsorbedrag is. De sponsorbijdrage komen uit de inschrijvingen van de teams en leveranciers, bedrijven en firma’s die een relatie hebben met het UMC Utrecht. De goede doelen voor dit jaar zijn:

– Stichting vrienden van Domaine de Puylagorge.
– Stichting Orissa zal leven.
– Stichting Achter de Regenboog.
– Stichting Makombeh. Onderwijs project in Sierra Leone.
– Ondersteuning van gemeenschap in Fecetic in Servie.

Vier keer goud
Het te kloppen team is dat van De Pathoboys van de afdeling Pathologie. Zij hebben de wisseltrofee al drie jaar achtereen gewonnen. Met circa 90 team zijn er voldoende uitdagers om ze dit jaar van de overwinning af te houden.