17.000 stemmen op kandidaten Hersenbokaal publieksprijs

Er zijn in drie weken tijd ruim 17.000 stemmen uitgebracht op de vijf genomineerden van de Hersenbokaal publieksprijs. Tot gisteren kon iedereen stemmen op het bedrijf dat de meeste moeite deed om een werknemer met een hersenaandoening in dienst te houden. Vandaag is de poll op www.hersenstichting.nl gesloten.

Beide prijzen omvatten een kunstwerk en een bedrag van € 5000. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst op 28 oktober a.s. in het AFAS theater in Leusen. Daarvoor zijn alle 125 werknemers die zich voor de Hersenbokaal hadden aangemeld en hun leidinggevenden uitgenodigd. Rob Trip verzorgt de presentatie.

Dit jaar wordt de Publieksprijs voor het eerst uitgereikt. Van elk van de genomineerde bedrijven kon men een korte film bekijken op www.hersenstichting.nl. De jury wijst de tweede winnaar aan. Beide winnaars dienen het bedrag van € 5000 te besteden aan een project om ook andere mensen met een hersenaandoening de kans te bieden maatschappelijk te participeren. De prijzen worden op 28 oktober a.s. uitgereikt door juryvoorzitter Iris van Bennekom.

Een hersenaandoening heeft doorgaans gevolgen voor alle levensdomeinen en daarmee ook voor de factor arbeid. Mensen met een hersenaandoening willen gewoon blijven meedoen – ook op de werkvloer. Werknemers met een hersenaandoening hebben zelf hun werkgever aangemeld omdat zij vonden dat hun werkgever een extra pluim verdient voor zijn inspanning hen aan het werk te houden. Werkgevers die zich committeren aan deze groep supergemotiveerde werknemers en ze de kans geven zich waar te maken, verdienen waardering vindt ook de Hersenstichting. Vandaar de prijzen.

De genomineerden zijn, in willekeurige volgorde:

– Athlon Car Lease Nederland BV, Almere
Deze organisatie is aangemeld door de Directeur Strategische Samenwerking. Als gevolg van de ziekte van Parkinson gaf hij zijn voormalige functie als Operationeel Directeur op, in het vertrouwen dat de organisatie hem zou willen behouden. Dit vertrouwen werd niet beschaamd. Ondanks zijn beperkte inzetbaarheid maakt hij in zijn nieuwe functie nog steeds volwaardig deel uit van de directie.

– De Taalbrug in Eindhoven
Na een CVA kon de aanmeldster, een logopediste, haar vak niet meer uitoefenen. Na jaren van zoeken naar een goede plek binnen de organisatie werkt zij nu als coördinator Scholing. In die functie zet zij zich zeer succesvol in en kan zij zich binnen haar mogelijkheden opnieuw ten volle ontplooien.

– 2Organize in Rotterdam
De aanmelder, gehandicapt vanaf zijn geboorte, was aanvankelijk ICT-operator. Door toenemende fysieke en mentale klachten heeft hij deze functie moeten opgeven. Hij verzorgt nu de post en bemant de receptie. Daarnaast vervult hij de onofficiële rol van mentor voor vele jongere werknemers in de organisatie.

– Het Nederlands Handbal Verbond in Oosterbeek
Na het afsluiten van haar carrière als handbalinternational werd de aanmeldster geconfronteerd met een hersentumor. Hierdoor raakte ze tijdelijk uitgerangeerd. Ze knokte zich terug en zet nu haar ervaring in om jong vrouwelijk handbaltalent te trainen. Haar passie voor de sport is nog onverminderd aanwezig.

– Boekhandel Daan Nijman in Roden
Nadat diverse pogingen tot het vinden en houden van een werkplek mislukten, kreeg de aanmelder het aanbod in deze boekhandel te komen werken. Hij ervaart beperkingen door hersenletsel als gevolg van een hersentumor op jonge leeftijd. Zijn kwaliteiten kan hij nu blijvend inzetten en verder ontwikkelen. Daartoe krijgt hij alle kansen.

De jury bestaat dit jaar uit:
– Iris van Bennekom, directeur Langdurige Zorg, ministerie VWS, juryvoorzitter
– Otto Bielars, voorzitter van de Parkinson Vereniging
– Nicolette Mak, oprichtster Valid Foundation
– Theo van Woerkom, neuroloog en oud-bestuurslid van de Hersenstichting
– Bas Albers, managing Partner / Bedrijfsarts HPHC
– Rob Stolk, HR Vice President Unilever Benelux

Plaats een reactie