15% Inclusief! maakt werk van een inclusieve samenleving

15% Inclusief! is een landelijke, publieke presentatie waarmee Programma VCP aandacht vraagt voor een samenleving waarin iedereen kan meedoen. Eén op de zes Nederlanders is immers ziek of heeft een handicap. Vaak zijn zij minder actief dan zij zouden willen.

Hierdoor staan ze onnodig aan de kant. 15% Inclusief! activeert burgers, bedrijven en overheden om de samenleving toegankelijker te maken met als resultaat: 15% toegevoegde waarde.

Start 15% Inclusief! from Programma VCP on Vimeo.

Om 15% meer waarde voor de samenleving te realiseren ligt er een taak voor iedereen: mensen met en zonder beperkingen, wethouders, ondernemers en vele anderen. 15% Inclusief! laat op verschillende terreinen, zoals wonen, werk, sport en reizen, goede voorbeelden zien van mensen die aan een inclusieve samenleving werken.

Startschot
Op 29 maart opende Hannie van Leeuwen 15% Inclusief! Dat deed ze samen met Hester Rippen, boegbeeld van 15% Inclusief! De opening vond plaats tijdens de VN Manifestatie in de Jaarbeurs. Hier werd aandacht gevraagd voor de ratificering van het VN-verdrag van mensen met een beperking. Van Leeuwen is, als oud politica en voorzitter van de Taakgroep Handicap en Lokale Samenleving, betrokken op het terrein van de inclusieve samenleving. Volgens Van Leeuwen moet er nog veel gebeuren voor we een samenleving hebben waarin iedereen kan meedoen. En dat is niet alleen de verantwoordelijkheid van de overheid, maar van iedereen.

Talent en ambitie centraal
15% Inclusief! laat mensen zien die niet hun beperking maar hun talenten en ambities centraal stellen, maar ook de mensen die voorwaarden creëren waardoor iedereen meedoet. Die mensen zijn onder andere cabaretier Jaap Bressers, burgemeester De Hoop van Ameland en schrijfster Birsen Basar. Als inspirators van 15% Inclusief! dragen zij de boodschap uit naar een breder publiek. Boegbeeld van het initiatief is Hester Rippen. Zij vertelt hoe zij haar persoonlijke en professionele ambities waarmaakt, ondanks haar beperking.

Meedoen met 15% Inclusief!
15% Inclusief! stimuleert inclusief denken en doen. Op www.15procentinclusief.nl kan iedereen een persoonlijk verhaal delen en goede ideeën voor een toegankelijke samenleving indienen. 15% Inclusief! is uitgerust met promotiemiddelen als een bus, games, standpresentatie, banners en give aways. Een ieder die aandacht wil vragen voor het initiatief kan daar in overleg met VCP gebruik van maken.

Plaats een reactie