130.000 containers van weg naar water

Een verschuiving van jaarlijks 130.000 containers van de weg naar het water. Dat is de opbrengst van de prijsvraag ‘Varen in de Keten’ die bedrijven afgelopen maanden uitnodigde plannen in te dienen om de binnenvaart vaker en slimmer in te zetten voor containervervoer.

Tien winnende bedrijven krijgen de komende jaren in totaal 3 miljoen euro van het ministerie van Infrastructuur en Milieu om hun kansrijke plannen nader uit te werken en in te voeren.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur & Milieu: ‘Op de weg is het druk terwijl op onze waterwegen ruimte genoeg is voor vrachtvervoer. Met een slimme mix van water, weg, spoor en luchtvervoer kan Nederland haar positie als internationaal logistiek knooppunt behouden, ook bij een verwachte forse groei van het containervervoer door de opening van de tweede Maasvlakte. Met dit initiatief krijgen bedrijven een impuls om hun goede ideeën versneld uit te voeren en daarmee anderen te inspireren. Samen met het bedrijfsleven houden we Nederland bereikbaar en economisch sterk.’

De prijsvraag ‘Varen in de Keten’ is onderdeel van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) waarin Rijkswaterstaat vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samenwerken aan het beter benutten van de vaarwegen.

Meer informatie
Varen in de keten initiatieven

Plaats een reactie